|

Kızımı kandırdılar

İstanbul’da izini kaybettiren 20 yaşındaki üniversite öğrencisi Rus Varvara Karaulov’un babası Pavel Karaulov, kızının terör örgütü IŞİD’e katılmasından endişe ediyor. Baba, herkese inanan kızının kandırıldığını söylüyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 3/06/2015 Çarşamba
Güncelleme: 23:58 - 2/06/2015 Salı
Yeni Şafak

İstanbul'da sır olan kızı Varvara Karaulov'un terör örgütü IŞİD'e katılmasından endişe ettiğini belirten Rus baba Pavel Karaulov, herkesten yardım istedi. Moskova Devlet Üniversitesi Felsefe Bölümü öğrencisi 20 yaşındaki Varvara Karaulov, 27 Mayıs tarihinde, okula gitmek için evden ayrıldıktan sonra ortalıktan kayboldu. Kızları eve dönmeyen aile hemen polise başvurdu.



4 DİL BİLİYOR


Rus emniyet birimleri, yaptıkları incelemede, Varvara Karaulova'nın, 27 Mayıs'ta Moskova'dan saat 18.30'da kalkan uçakla İstanbul Atatürk Havalimanı'na indiğini belirledi. Nisan ayında pasaportuna kavuşan genç kızın, kendi adına Türkiye turu satın aldığı da tespit edildi. Bunun üzerine Rus polisi konuyla ilgili Moskova'daki Türk Büyükelçiliği'ni bilgilendirdi. Elçilik yetkilileri de 4 dil bilen kayıp kızla ilgili bilgileri Türkiye'deki ilgili makamlarla ulaştırdı.



TÜRK POLİSİ BULACAK


Günlerdir haber alamadığı Varvara'ya kavuşmak için gecesini gündüzüne katan baba Pavel Karaulov, Türk polisinin kızını bulacağına inanıyor. Karaulov, “Kızım kaybolduktan sonra okul arkadaşları ile irtibata geçtik. Arkadaşları bize, Varvara'nın kısa süre önce Müslüman olduğunu, okulda başörtüsü taktığını söylediler. Birkaç ay önce Arapça öğrenmeye başlamıştı. Galiba bu süreçte birileriyle tanıştı” dedi.



AKLINI ÇELDİLER


Evladının terör örgütü IŞİD'e katıldığından endişe eden baba, “Kızım, saf ve herkese inanan bir karakterde. Aklını kim çeldi bilmiyoruz. Ancak kızımızın kimseye zarar vermesini, kendisinin de zarar görmesini istemiyoruz. Yardımcı olabilecek herkesin duyarlı olmasını ve bize destek olmasını bekliyoruz” şeklinde konuştu.


#Pavel Karaulov
#Varvara Karaulov
#ışid
9 yıl önce