|

Koalisyon proje değil kâbustur

Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçim sonrası koalisyon hükümeti hayalleri kuran muhalefete yüklendi. Cumhurbaşkanı, "Tek başına iktidar olmayı hayal dahi edemeyenlerin 'koalisyon' denen çürük ipe sarılmaları, onları kurtarmaz. Tam tersine daha büyük hayal kırıklığına uğratır. Koalisyon bir proje değil, bir kabustur" dedi.

Yeni Şafak
04:00 - 20/04/2015 Pazartesi
Güncelleme: 20:49 - 19/04/2015 Pazar
Yeni Şafak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçim sonrası koalisyon kurmayı hayal eden muhalefeti, "Tek başına iktidar olmayı hayal dahi edemeyenlerin 'koalisyon' denen çürük ipe sarılmaları, onları kurtarmaz. Tam tersine daha büyük hayal kırıklığına uğratır. Koalisyon bir proje değil, bir kabustur. Proje işte ortada; yeni Türkiye'nin inşası için yeni anayasa ve başkanlık sistemi. Proje budur" diyerek eleştirdi. Levent-Hisarüstü metrosunun açılışında konuşan Cumhurbaşkanı, şöyle devam etti:



NE YÜZLE DEMOKRASİ DİYORLAR


"Cumhurbaşkanı olarak benim safım, daima milletin yanıdır. Milletim neredeyse ben de oradayım ama gücünü milletin gönlüne girmekten değil milletin arasına nifak sokmaktan, ülkeyi güçlendirmekten değil zayıflatmaktan almaya çalışanlara asla müsamaha göstermem, onların da karşısındayım. İşte maalesef bu ülkede 6-7-8 Ekim olaylarını yaşadık değil mi? 40 vatandaşımız nasıl öldürüldü biliyoruz değil mi? Benim Kürt vatandaşlarımı istismar etmek suretiyle sokağa dökerek 40 vatandaşımın ölmesine neden olanlar, kardeşlerim hangi yüzle 'demokrasi' diyorlar, hangi yüzle 'özgürlük' diyorlar? Özellikle Kürt vatandaşlarıma da sesleniyorum: Sizi istismar edenlere yüz vermeyin ki bu ülke birlik, daha da güçlensin."



TAAHHÜTLERİNİN KARŞILIĞI YOK


Başbakan Ahmet Davutoğlu ise, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçim bildirgesindeki tutarsızlıkları eleştirdi. Başbakan, "Biz halka sosyal devletin gereğini yapıp yardım götürürken, 'kömür, makarnayla halkı aldatıyorlar' diye şikayet eden Kılıçdaroğlu şimdi sosyal yardım taahhüdünde bulunuyor" dedi. Davutoğlu, "Biz geldiğimizde toplamda sosyal yardım 1,1 milyar Türk Lirasıydı. Şimdi 26,5 milyar Türk Lirası sosyal yardım yapıyoruz. Kılıçdaroğlu'nun hayalinin ulaştığı yere, biz çoktan ulaştık geçiyoruz. Verdiği taahhütlerin karşılığı yok. 'Nerede bu karşılık?' dediğiniz de noteri gösteriyor." şeklinde konuştu.



Levent-Hisarüstü metroyla 6 dakika


Levent-Hisarüstü arası yolculuğu 6 dakikaya indirecek metro hattı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun katılımıyla açıldı. Hat, Türk 1.200 mühendis ve işçinin emeğiyle, 28 ay dolmadan kendi alanında rekor hızla tamamlandı. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin, hattı kamulaştırma gerektirmeden inşa ettiklerini belirterek, "İstanbul'da inşatı devam eden raylı sistem inşaatlarının 85 kilometresini Bakanlık olarak gerçekleştiriyoruz. Seyrantepe bağlantısını ağustosta bitireceğiz. Bakırköy-Bahçelievler-Kirazlı hattıyla Sabiha Gökçen Havalimanı-Kaynarca metro hattının ihalelerini bitirerek yer teslimlerini yaptık. Halkalı-Gebze arası 63,4 kilometre uzunluğundaki banliyo ve konvansiyonel hatların geliştirilmesi ve yenilenmesi ve bu hatların Marmaray'la entegrasyonuna yönelik çalışmalara süratle devam ediyoruz." dedi.



Filinta yönetmen


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TRT'de yayınlanan “Filinta” dizisinin setini ziyaret etti ve yönetmen koltuğundan dizinin bir bölümünün çekimini başlattı. Kocaeli'de çekimleri yapılan dizinin setine ziyaretin görüntüleri Saray tarafından paylaşıldı. Erdoğan, ziyarette oyuncuları tebrik ederek, “Başarılarınızın devamını diliyorum. Reytingler alt üst oldu, devamını diliyorum” dedi.



DİZİNİN ÇEKİMİNİ BAŞLATTI


Dizinin yönetmeninden çekimler hakkında bilgi alan Erdoğan, “Kamera, oyun” diyerek bir bölümün çekimini başlattı. Çekimleri monitörden takip eden Erdoğan'ın, “Kestik” demesinin ardından sahne tamamlandı. Erdoğan, çekimin yapıldığı eski SEKA fabrikasının bulunduğu alanın başbakanlığı döneminde Kocaeli'ne armağan edildiğinin hatırlatılarak, değerlendirmesinin sorulması üzerine, şu yanıtı verdi:



SEKA ARAZİSİ FİLM PLATOSU OLDU


“SEKA ile ilgili bizim çok ciddi mücadelelerimiz oldu. Çok engellemek isteyenler oldu. SEKA ciddi zarar eden bir fabrikaydı. Kocaeli halkının parkı haline getirelim, dedik. Az önce Bilim Sanat Merkezi'nden geldik. O da SEKA'nın içinde bir yerdi. Bunu biz düşünmemiştik, buyurun burada bir de film platoları oluşmuş oldu.”



Kabine beş haftada bir Saray'a gidecek


Kabine, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Başkanlığı'nda toplanıyor. Toplantının, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda saat 11.00'de yapılması öngörülüyor. Göreve başladıktan sonra ilk kez 19 Ocak'ta Bakanlar Kurulu'nu Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda toplayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, üçüncü kez Bakanlar Kurulu'na başkanlık edecek. Toplantıda, enerji, dış politika, bölgesel gelişmeler ve geçtiğimiz günlerde onaylanmış olan iç güvenlik paketinin ele alınması bekleniyor. Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlık ettiği Bakanlar Kurulu toplantıları periyoda bağlandı. Kurul, beş haftada bir Saray'da toplanacak.


#Cumhurbaşkanı Erdoğan
#seçim 2015
#koalisyon
#CHP
#Kemal Kılıçdaroğlu
9 yıl önce