|

Kocaeli’ndeki barınağın Avrupa’da örneği yok

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Büyükşehir Belediyesi’nin hizmete açtığı Kandıra’daki Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’ne övgüler yağdırdı. Eroğlu, “Dünyada sayılı tesislerden biri. Türkiye’ye model olan tesisin Avrupa’da ise örneği yok” dedi.

Yeni Şafak
10:45 - 24/11/2014 Pazartesi
Güncelleme: 08:58 - 24/11/2014 Pazartesi
Yeni Şafak

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun Kocaeli’ndeki ilk ziyaret durağı Büyükşehir Belediyesi tarafından üç ay önce hizmete açılan Kandıra’daki Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi oldu. Gezide Bakan Eroğlu’na Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı  İbrahim Karaosmanoğlu, Ak Parti İl Başkanı Mahmut Civelek, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri  Yrd. Doç. Dr. Tahir Büyükakın eşlik etti.


TÜRKİYE’NİN EN MÜKEMMELİ 

Tesisi gezen Bakan Eroğlu, “Burada örnek bir hayvan barınağını gördük. Dışarıdan bakan insanlara burada termal bir tesis varmış izlenimi uyandırıyor. Tesis Kandıra taşıyla döşenmiş. Modern cihazlarla donatılmış. Bu tesisler 2002 öncesinde hastanelerde yoktu. Bu tesisin Avrupa’da örneği yok. Orada hastalıklı hayvanlar uyutulur. Yani öldürülür. Biz de böyle bir anlayış yok. Bizim kültürümüzde onların da yaşama hakkı var. O anlamda da bu tesis dünyanın sayılı tesislerinden biridir. Türkiye’de birkaç hayvan barınağı kurduk. Ama burası en mükemmeli” dedi. 



SAHİPLENDİRME PROJESİNE DESTEK 

Bakan Eroğlu, sahiplendirme projesine destek vermek amacıyla barınaktaki yavru bir köpeği de sahiplendi. Eroğlu, köpeğinin adını da Pişmaniye koydu.  


MODERN TESİS 

Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi, Büyükşehir Belediyesi tarafından Kandıra’da 175 dönüm üzerine bin metrekare kapalı alanda inşa edildi. 90 kulübe bulunan merkezde şu an 300 hayvan bakılıyor. Tesiste 5veteriner hekim ve16 personel çalışıyor. Hayvanların bakımı, ameliyatları, aşı ve kısırlaştırma işlemleri de modern şartlarda son teknolojik ürünler kullanılarak gerçekleştiriliyor. 

#rehabilitasyon
#merkez
#barınak
9 yıl önce