|

Komplo bozuldu

Paralel örgütü deşifre ettiği için hedef olan polis müdürü Hanefi Avcı'ya 'terör örgütüne yardım’dan verilen hapis cezası Yargıtay'dan döndü.

Yeni Şafak ve
04:00 - 7/05/2015 Perşembe
Güncelleme: 00:01 - 7/05/2015 Perşembe
Yeni Şafak

Yargıtay 16. Ceza Dairesi, eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı'nın 'Devrimci Karargâh Örgütü' davasında daha önce onanan 5 yıl 7 ay 15 günlük hapis cezasını, karar düzeltme talebi üzerine bozdu. Kararı gazetemize değerlendiren Avcı, hakkındaki davaların tamamıyla komplodan ibaret olduğunu vurguladı; “Herkesin bunu görmesi gerekiyordu. Bu karar komplonun tescilidir” dedi. Kendisine 'teröre yardım'dan mahkum eden eski özel yetkili mahkeme ile Yargıtay 9. Ceza Dairesi'nin komployu görmek istemediğine dikkat çeken Avcı, “Her iki kurum da komployu hazırlayanların paralelinde karar vermişti. Başından beri bana tuzak kuruldu. Bu olayla ilgili tarafsız kim olursa olsun, hangi mahkemeye gidilirse gidilsin, kurulan tuzağın tescillenmesini bekliyorduk. Buna inanıyorduk. Verilen karar tuzağın tescillenmesidir” açıklaması yaptı. 'Örgüte yardım' iddiasını saçmasapan olarak nitelendiren Avcı, şunları söyledi:



HEPSİ SUNİ DAVALARDI


“Kaleme aldığım 'Haliç'te Yaşayan Simonlar' kitabındaki iddialarımdan sonra hakkımda bir dizi dava açıldı. Kitabım cemaati rahatsız ettiği için 6 tane iddiayla suçlandım. Bu suçlamalar yetmedi, daha sonra da Oda TV davası oldu. Tüm bu davalar kitabın içeriğiyle ilgili olarak açıldı. Rahatsız olan cemaatin suni olarak yarattığı davalardı.” Yargıtay 9. Ceza, Avcı'ya verilen 5 yıl 7 ay 15 günlük hapis cezasını onamıştı. Yargıtay Başsavcılığı ise Avcı hakkındaki onama kararının düzeltilmesini istemişti. Yargıtay 16. Ceza Dairesi ise kararını açıklayarak Avcı'ya verilen hapis cezasını bozdu.



#Devrimci Karargâh Örgütü
#hanefi avcı
#Haliç'te Yaşayan Simonlar
9 yıl önce