|

Komşu'da Türkiye rüzgarı

Yunanistan'ın başkenti Atina'da Türk Filmleri Haftası düzenleniyor. 'Ben O Değilim' filminin gösterimiyle başlayan etkinlikte, 14 Türk filmi izleyiciyle buluşacak.

Oktay Mehmet
00:00 - 25/10/2014 Cumartesi
Güncelleme: 20:29 - 24/10/2014 Cuma
Yeni Şafak
Komşu'da Türkiye rüzgarı
Komşu'da Türkiye rüzgarı

Yunanistan'ın başkenti Atina'da düzenlenen Türk Filmleri Haftası, 'Ben O Değilim' filminin gösterimi ile başladı. Bir hafta sürecek Türk Filmleri Haftası'nda 14 film beyaz perdeye yansıtılacak. Etkinlik, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın sponsorluğunda, Atina Büyükelçiliği ve Dünya Kitle İletişim ve Araştırma Vakfı işbirliğiyle, 23-29 Ekim 2014 günleri arasında devam edecek. Türk Filmleri Haftası etkinliği Atina'daki tarihi Tainiothiki Sineması'nda gerçekleştiriyor.

14 TÜRK FİLMİ GÖSTERİLECEK

Etkinliğin açılışında Türkiye'nin Atina Büyükelçisi Kerim Uras, sanatçı Hülya Koçyiğit ile çok sayıda davetli hazır bulundu. Yunanistan-Türkiye ortak yapımı, İstanbul Uluslararası Film Festivali'nde En İyi Film, En İyi Senaryo ödülü alan Ben O Değilim'i izleyenler arasında filmin yönetmeni Tayfun Pirselimoğlu, başrol oyuncusu Ercan Kesal ve görüntü yönetmeni Andreas Sinanos ve filmin müziklerini yapan Giorgos Kounendakis de yer aldı. Atina'da seyirciyle buluşacak, 14 yapıt arasında Gözümün Nuru, Ben O Değilim, Küf, Dedemin İnsanları, Kosmos, Yozgat Blues, Daire, Masumiyet, Kelebeğin Rüyası, Sürgün, Gelin, Anayurt Oteli, Selvi Boylum Al Yazmalım, Yol filmi bulunuyor.

10 yıl önce