|

Kontrol altında

Bandırma’daki kuş gribi karantinası etkili oldu. İnsana bulaşma görülmeyen hastalık için, karantina dışında önlem alınmayacak.

Yeni Şafak
04:00 - 5/05/2015 Salı
Güncelleme: 23:30 - 4/05/2015 Pazartesi
Yeni Şafak

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Balıkesir'in Bandırma ilçesi Edincik Mahallesi'ndeki kuş gribi karantinasına ilişkin, “Şu anda Balıkesir'de alınan tedbirlerin ötesinde ilave tedbirler gerektirecek bir sürece ihtiyaç duymuyoruz” dedi.



TEYAKKUZ HALİNDEYİZ


Bilimsel olarak gerek Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı gerekse Sağlık Bakanlığının bütün tedbirleri aldığını vurgulayan Müezzinoğlu, “Şu anda Balıkesir'de alınan tedbirlerin ötesinde ilave tedbirler gerektirecek bir sürece ihtiyaç duymuyoruz. Bu viral bulaşma yolları her zaman teyakkuzda olmamızı gerektiriyor. Teyakkuz halindeyiz. Her türlü tedbiri alacak dinamikleri oluşturduk. Özellikle Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımız, Sağlık Bakanlığı olarak da bizim Halk Sağlığı Kurumumuz yakın takipte” diye konuştu.



İNSANA BULAŞMASI SÖZ KONUSU DEĞİL


Bandırma Kaymakamı Ali Mantı da, ilçede kuş gribi virüsü tespit edilmesinin ardından hijyen ve dezenfeksiyon çalışmalarının sürdürüldüğünü belirterek, “İnsana bulaşması söz konusu değil” dedi. Mantı, yaptığı açıklamada, hastalığın Edincik Mahallesi'ndeki tavukhanede görüldüğünü hatırlattı. Bu işletmeye yakın iki tavukhanedeki tavukların itlaf edildiğini aktaran Mantı, bölgeye giriş ve çıkışların yasak olduğunu, karantina sürecinde çalışmaların kordinasyon içinde titizlikle yürütüldüğünü vurguladı.


#Mehmet Müezzinoğlu
#kuş gribi
#Balıkesir
9 yıl önce