|

Saldırının daha derinini inceliyoruz

ABD'nin İstanbul Başkonsolosu Charles F. Hunter ve basın heyeti, Yeni Şafak Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül'ü makamında ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini iletti.

Yeni Şafak ve
04:00 - 13/02/2016 Cumartesi
Güncelleme: 23:08 - 13/02/2016 Cumartesi
Yeni Şafak

Şiddete ve tehdide maruz kalmış tüm medya kuruluşlarının yanında olacaklarını belirten Hunter, “Yayının editöryel görüşü ve editöryel tavrı ne olursa olsun bizim için farketmez. Basın özgürlüğüne bu doğrultuda destek vermeye devam edeceğiz. Bizim buraya gelişimiz sosyal medyada tartışma yaratmış olabilir. İçtenlikle söylemek istiyorum ki, onlar yanılıyorlar. Bizim her konuda aynı fikirde olmamıza gerek yok. Ama bu oturup konuşamayacağımız anlamına da gelmiyor" dedi. Gazeteciliğin dünyanın her tarafında cesaret gerektiren bir meslek olduğuna dikkat çeken Hunter, bunun yanında medya kurumlarının birbirleriyle çatışma halinde olmaması gerektiğini savundu. Hunter, “Ziyaretimiz kesinlikle insanları manipüle etmek değil, basın özgürlüğünün yanında olmak ve basın özgürlüğüne olan bağlılığımızı ifade etmeye olan son derece dürüst bir istekten kaynaklanmakta. Başka farklı basın kuruluşlarına, hatta bizim bile bu saldırıların arkasında olabileceğimize dair haberleri okuyunca çok hayal kırıklığına uğramıştım"


diye konuştu.



Derinine bakıyoruz

Yeni Şafak Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül, ABD İstanbul Başkonsolosu Charles F. Hunter'a, saldırıyı MLKP isimli terör örgütünün üstlendiğini hatırlatarak, fakat kendisinin bu üstlenmeye göre hareket etmeyeceğini söyledi. Türkiye'de son dönemde terör örgütlerinin tek bir çatı altında toplandığını anlatan Karagül, “Saldıran kişilerle alakalı ipuçları tespit edildi, emniyet güçleri kısa süre içinde yakalayacaklardır. Fakat biz saldırıyı yapanlardan ziyade biz arka planıyla ilgileniyoruz. Bize değil tüm medyaya yönelik. Bunu anlamaya çalışıyoruz, olayın daha derinini inceliyoruz" dedi. Türk medyasını ilerleyen günlerde daha da zor günlerin beklediğini kaydeden Karagül, Yeni Şafak'ın Türkiye'nin çıkarları doğrultusunda hareket etmekten vazgeçmeyeceğini söyledi.


#Yeni Şafak
#İbrahim Karagül
#ABD
#saldırı
8 yıl önce