|

Konya 741. vuslata hazır

Konya Valisi Erol, Mevlana'nın 741. vuslat yıl dönümünde 21 sema gösterisi seansının 13 ve 17 Aralık akşamlarına tekabül edenlerinin Konya Büyükşehir Belediyesi Spor ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirileceğini bildirdi. Erol, böylece 70 bin seyirciye ulaşmayı hedeflediklerini ifade etti.

10:45 - 24/11/2014 Pazartesi
Güncelleme: 11:06 - 24/11/2014 Pazartesi
Yeni Şafak

Konya Valisi Muammer Erol, düzenlediği basın toplantısında, Mevlana'nın 741. Vuslat Yıl Dönümü Uluslararası Anma Törenleri kapsamında "Feyizler, safhalar ziyade ola" sloganının kullanılacağını söyledi. Konya'nın uluslararası boyutta sesinin duyurulmasına vesile olan bu önemli etkinliğe çok önem verdiklerini belirten Erol, vuslat yıl dönümü etkinliğini tanıtma adına üzerine görev düşen herkesin elinden geleni yaptığını görmek istediklerini dile getirdi.


10 GÜN SÜRECEK

Medya, Konya halkı ve sivil toplum kuruluşlarının olması gerektiği ve yakışan şekilde etkinliklerin tamamlanması adına hep beraber çalışacağını anlatan Erol, "7-17 Aralık tarihlerinde 21 sema gösterisi, 25 konser, 22 Mesnevi dersi, 2 gülbang duası, 3 şiir dinletisi, 2 tiyatro gösterisi, 3 panel, 8 konferans, çalıştaylar ve 39 stanttan oluşan sergi sunulacak. 21 sema gösterisi seansının 13 ve 17 Aralık akşamlarına tekabül edenleri Konya Büyükşehir Belediyesi Spor ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek. Böylece 70 bin seyirciye ulaşılması hedeflenmektedir. Bu yıl Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü'nün organizasyonuyla etkinlikler, 15-18 Aralık tarihlerinde 30 yerli, 30 yerleşik yabancı ve 40 yabancı olmak üzere 100 basın mensubu tarafından Konya'da izlenecek." dedi.


DÜNYA MARKASI OLMALI 

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ise, anma törenlerinin fiziki olarak ve fiilen çok önemsendiğini vurguladı. Anma törenlerini turizm çevreleri, seyahat acenteleri ve dünya kültür çevrelerinin çok dikkatle takip ettiğini kaydeden Akyürek, törenlerin dünya markası haline gelmesinin ötesinde, kurumsallaşması ve kalıcı şekilde dünya literatürüne girmesi için herkese görev düştüğünü söyledi. Belediye olarak törenlerin altyapısını hazırlama noktasında ellerinden geleni yaptıklarına işaret eden Akyürek, şöyle konuştu: "Özellikle bu yıl bir deneme de yapmış olacağız. 10 bin kişilik Spor ve Kongre Merkezimizde 2 program yaparak daha geniş kitleye ulaşmayı hedefliyoruz. Merkezimizin zemini de Şeb-i Arus törenlerine özel olarak düzenleniyor. Basınla müşterek hareketle, bu yılki törenleri daha güçlü şekilde yer yüzüne aktarmalı ve tanıtmalıyız." 

#vuslat
#şeb-i arus
#mevlana
9 yıl önce