|

Konya’da aday AK Parti diyor

Yeni Şafak ve
04:00 - 16/02/2015 Pazartesi
Güncelleme: 21:47 - 15/02/2015 Pazar
Yeni Şafak
Gündem
Gündem
Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun memleketi Konya’da aday adaylarının sayısı gün geçtikçe artıyor. Konya’da da en fazla ilgi gösterilen parti Türkiye genelinde olduğu gibi AK Parti. Şu ana kadar aralarında iki bakan yardımcısının da olduğu aday adayı olduğu Konya’da AK Parti’ye 70 başvuru yapıldı. 

AK Parti’yi 34 başvuru ile SP, 24 müracaatla MHP takip ediyor. Geçen seçimlerde de olduğu gibi fazla şans tanınmayan CHP’den ise 6 aday adayın ismi geçiyor. Kentte 70’i bürokrat olmak üzere toplam 140 aday adayı bulunuyor. Dershanelerin özel okula dönüştürülmesindeki süreçte önemli payı bulunan Orhan Erdem ile çalışma hayatındaki birçok yenilikte imzası bulunan Halil Etyemez bakan yardımcılığından istifa ederek Konyalı kimlikleriyle aday adayı oldu. Pankobirlik Başkanı Recep Konuk da tercihini AK Parti’den yana kullandı. 

ERDOĞAN’IN ÇANKAYA YOLUNU YAZMIŞTI 

AK Parti Konya İl Başkanlığı, 7 Haziran seçimlerinde aday adaylığı konusunda yüksek bir başvuru beklediklerini bildirdi. 2011 seçimlerinde Konya’dan 171 aday adayı müracaat etmişti. 

AK Parti’den aday adayı olan isimlerden birisi de “Türk Siyasetinde Bir Kasımpaşalı: Recep Tayyip Erdoğan” kitabının yazarı gazeteci Bilal Çetin. 2003 yılında yazdığı kitapta Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Çankaya’ya çıkma kararını Pınarhisar Cezaevi’nde aldığını ilk kez yazan Çetin, 7 Haziran seçimlerinde AK Parti’den İzmir 2. Bölge’den aday adayı oluyor. İzmir Kınık doğumlu olan Çetin, Ankara’da uzun yıllar gazetecilik yaptı. Parlamento Muhabirleri Derneği üyesi olan Çetin TRT başta olmak üzere birçok TV ve radyoda program yapımcılığı ve sunuculuğu yaptı.  
#Ahmet Davutoğlu
#Konya
#AK Parti
9 yıl önce