|

Köpük faciasında 1 tutuklama

Jandarma tarafından gözaltına alınan 3 zanlıdan biri tutuklanırken, diğer 2 şahıs tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı

İha
00:00 - 24/07/2008 الخميس
Güncelleme: 20:40 - 24/07/2008 الخميس
Yeni Şafak
Köpük faciasında 1 tutuklama
Köpük faciasında 1 tutuklama

Antalya'da 3 kişinin ölümü, 2 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan kazaya ilişkin gözaltına alınan 3 zanlıdan 1'i tutuklanırken, diğer 2 şahıs tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Antalya'da 5 yıldızlı bir otelde düzenlenen köpük partisinde meydana gelen olayda 2'si İsrailli kardeş biri animasyon görevlisi 3 kişi hayatını kaybetmiş, 2 kişi yaralanmıştı. Olay sonrası jandarma ekipleri tarafından gözaltına alınan köpük cihazı sorumlusu olduğu belirtilen T.D., şirket sahibi E.K. ve otel sahibi M.Y. jandarma nezaretinde Antalya Adliyesi'ne getirildi. Mahkeme heyeti, zanlılardan T.D.'yi "tedbirsizlik ve dikkatsizlik sonucu ölüme sebebiyet vermek" suçundan tutuklanmasına karar verirken, şirket sahibi E.K. ve otel sahibi M.Y.'yi tutuksuz olarak yargılanmak üzere serbest bıraktı. Serbest bırakılan otel sahibi M.Y. adliyeye çıkışında basın mensuplarının sorularını cevapsız bıraktı.

Zanlıların avukatı Erdoğan Kalkan, mahkeme sonrası basın mensuplarına yaptığı açıklamada, T.D.'nin "tedbirsizlik ve dikkatsizlik sonucu ölüme sebebiyet vermekten" dolayı tutuklandığını, şirket sahibi E.K. ve otel sahibi M.Y.'nin tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığını açıkladı. Kalkan, "Ben mahkemeye T.D. ve E.K.'nin avukatı olarak katıldım. Müvekkillerim 1,5 saat sorgudan kaldıktan sonra T.D.'nin tutuklanmasına E.K. ve M.Y'nin tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmasına karar verildi" dedi.


٪d سنوات قبل