|

Koray Aydın Yüce Divan'da beraat etti

İhaleye fesat karıştırmak, görevi kötüye kullanmak ve haksız mal edinmek suçlarından 216 yıl 6 ay hapis istemiyle Yüce Divan'da yargılanan Bayındırlık ve İskan eski Bakanı Koray Aydın, bütün davalardan beraat etti.

Evin Göktaş
00:00 - 6/10/2007 Cumartesi
Güncelleme: 01:23 - 6/10/2007 Cumartesi
Yeni Şafak
Koray Aydın Yüce Divan'da beraat etti
Koray Aydın Yüce Divan'da beraat etti

Yüce Divan'da aklanan eski bakanlar kervanına Bayındırlık ve İskan eski Bakanı Koray Aydın da katıldı. Aydın, bakanlığı döneminde "ihaleye fesat karıştırdığı", "görevini kötüye kullandığı" ve "haksız mal edindiği" yönündeki suçlamalardan beraat etti. Hakkında 216 yıl 6 ay hapis istenen Aydın, Yüce Divan'da 45 ayrı suç dosyasının tümünden aklandı.

Yüce Divan'da 2 yıl 7 ay süren bir yargılama sonucu beraat eden Aydın, "Bu karar zalim suçlayıcıların yüzünde bir şamar gibi patladı" dedi. Aydın, "11-0" gibi bir sonuçla verilen bu kararla daha da güçlendiğini vurgulayarak, "Siyasete kaldığım yerden devam edeceğim" diye konuştu.

KARARI KILIÇ AÇIKLADI

Kararı Yüce Divan heyetine başkanlık eden Başkanvekili Haşim Kılıç açıkladı. Karara göre, Aydın, aralarında Sakarya Hükümet Konağı, Çınarcık İlçe Jandarma Komutanlığı, Gaziosmanpaşa ve Kızılcahamam devlet hastanelerinin de bulunduğu 12 inşaat ihalesinde, "ihaleye fesat karıştırma" suçlamasından, suçun yasal unsurları oluşmadığı gerekçesiyle beraat etti. Aydın'ın bakanlıkta meydana gelen yolsuzlukları önleme konusunda gerekli tedbirleri almadığı, denetim yapmadığı, böylelikle "görevini kötüye kullandığı" suçlamasından, suçun yasal unsurları oluşmadığından beraatine karar verildi.

4 ÜYE KARŞI OY KULLANDI

Koray Aydın, aralarında Alanya Adalet Sarayı, Ankara Devlet Planlama Teşkilatı Hizmet Binası, Denizcilik Müsteşarlığı onarım inşaatı gibi inşaat ihalelerinin bulunduğu 19 inşaat ihalesinde "görevini kötüye kullandığı" suçlamasından da oy çokluğuyla beraat etti. Bu suçlamayla ilgili beraat kararında Başkanvekili Haşim Kılıç ile üyeler Sacit Adalı, Şevket Apalak ve Ferruh Kaleli karşı oy kullandı.

YÜCE DİVANDA KİMSE KALMADI

Koray aydın'ın beraatıyla birlikte Yüce Divan'da dava kalmadı. Daha önceki davalarda eski Başbakan Mesut Yılmaz, aftan yararlanarak beraat etmişti. Devlet Bakanlarından Hüsamettin Özkan, Recep Önal ve Enerji Bakanı Zeki Çakan da Yüce Divan'da beraat eden isimler arasında yer alıyor. Yüce Divan'da mahküm olan tek isim Enerji Bakanı Cumhurersümer oldu.


Siyasete kaldığım yerden devam

Mahkeme çıkışında siyasete kaldığı yerder devam edeceğini belirten Koray Aydın, " Bugün yüce mahkemenin verdiği bu karar çok anlamlıdır. Benim mal varlığımda artış olduğunu iddia ettiler. Benim mal varlığımda artış yoktur. Peki bana bu suçlamayı yapanlar bunu bilmiyorlar mıydı? Elbette biliyorlardı. Görevi kötüye kullandın dediler, ihalelere fesat karıştırdın dediler. Her iki suçlamadan da Yüce Divan beraat kararı verdi" diye konuştu. Son duruşmada

Aydın'a destek için Anayasa Mahkemesi'nin önünde toplanan kalabalık, kararı sevinçe karşıladı. Çevik Kuvvet ekiplerince güçlükle yatıştırılarak dağıtılmaya çalışılan kalabalık, Koray Aydın lehine sloganlar atıp tekbir getirdi. Bu sırada ayılıp bayılanlar oldu. Koray Aydın'ın kız kardeşi Arzu Aydın da sevincinden fenalaştı. Eşi Gönül ile oğulları Batuhan, Konuralp ve Halil İbrahim Aydın da babaları Koray Aydın'ı son duruşmada yalnız bırakmadı.



17 yıl önce