|

Koruyalım derken yakıp yıkıyorlar

Ağaçları koruma bahanesiyle ODTÜ'ye gelen ve burayı karargah olarak kullanan marjinal gruplar, her gece ormanlık alanda yangın çıkarıyor. Bilinçli çıkarılan yangınlar hemen arka tarafta bulunan yurtlarda kalan 6 bin öğrenciyi tedirgin ediyor. Yangınları polis TOMA'larla müdahale ederek söndürüyor

Cihan Akıncı
00:00 - 1/11/2013 Cuma
Güncelleme: 23:32 - 31/10/2013 Perşembe
Yeni Şafak
Koruyalım derken yakıp yıkıyorlar
Koruyalım derken yakıp yıkıyorlar

Gezi olaylarına destek veren gruplar şimdide ODTÜ'den ayrılmıyor. Halk desteğini kaybeden marjinal gruplar sokakları tekrar hareketlendirmek için ODTÜ'yü karargah olarak kullanıyorlar. Burada toplanan gruplar her gece ormanlık alanda yangın çıkarıyor. Ağaçları koruma bahanesiyle gelen marjinal gruplara üye gençlerin çıkardıkları yangınlar yurtlardaki 6 bin öğrenciyi tedirgin ediyor. Ankara'daki diğer üniversitelerde eğitim gören marjinal gruplara üye birçok kişi her gece ODTÜ'nün A4 kapısına gelerek burada olay çıkartmaya çalışıyor.

YURTLARDAKİ ÖĞRENCİLER TEDİRGİN

Buradan geçen yol çalışmasını protesto etmek ve ağaçları koruma bahanesiyle toplanan marjinal gruplara üye kişiler ormanlık alanda sık sık yangın çıkarıyorlar. Bilinçli olarak çıkarılan bu yangınlar hemen arka tarafta bulunan yurtlar bölgesinde kalan 6 bin öğrenciyi tedirgin ediyor. Yangınların büyümesine engel olmak isteyen polis TOMA'larla müdahale ediyor.

DESTEK SAĞLAMA ÇABASI

Gezi'deki halk desteğini kaybeden marjinal gruplar son dönemde tekrar bu desteği sağlamak için Ethem Sarısülük davasını ve ODTÜ'de kendilerinin yaktığı ateşe düşerek yaralanan arkadaşları Yener Çıracı olayını kullanmak istedikleri öğrenildi. Marjinal grup üyeleri ODTÜ'de toplanarak gündemdeki olayları değerlendirip olay çıkararak tekrar destek sağlamaya çalıştıkları öğrenildi.

Önce Gezi'de sonra ODTÜ'de sahnede

ODTÜ'deki olaylar sırasında yaralanan Hacettepe Üniversitesi öğrencisi Yener Çıracı'nın daha öncede Ankara'daki Gezi olaylarına katıldığı ve olaylar sırasında gözaltına alındığı öğrenildi. Geçtiğimiz hafta marjinal grupların ODTÜ'de çıkardığı yangına müdahale eden TOMA'lardan kaçarken kendi arkadaşlarının yaktığı ateşe düşerek yaralanan Yener Çıracı'nın polis tarafından ateşe atılarak yakıldığı iddia edilmişti. Olay günü polis kameralarına yansıyan görüntülerde yangının marjinal gruplara üye kişiler tarafından çıkarıldığı ve bu kişilere polisin herhangi fiili bir müdahalesinin olmadığı görülmekte.


10 yıl önce
default-profile-img