|

KPSS’de 3. dalga

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, binlerce gencin hakkının gasp edildiği 2010 KPSS soruşturmasında, 3. dalga operasyon için dün düğmeye bastı.

Yeni Şafak
04:00 - 27/05/2015 Çarşamba
Güncelleme: 00:35 - 27/05/2015 Çarşamba
Yeni Şafak

19 ilde 44 kişi hakkında alınan gözaltı kararı kapsamında 23 kişi yakalandı. 1 şüphelinin yurt dışında olduğu tespit edilirken, 20 kişinin firari olduğu öğrenildi. 100 net ve üzeri yapan şüphelilerden 8'inin soruşturmanın firari lideri Turgut Özal Derneği Genel Sekreteri Mehmet Hanefi Sözen'le dolaylı bağlantısı tespit edildi. Bu kişilerin Sözen ile aracı kullanarak görüştüğü HTS kayıtlarıyla tespit edildi. Şüpheliler arasında cemaat abisi pozisyonunda bulunanların soru ve cevapları hem dağıttığı hem de sınava girip kopya çektiği saptandı.



PİRAMİTTE ALTA DOĞRU


5'sının kadın olduğu şüpheliler arasında öğretmenlerin de bulunduğu değişik meslek gruplarının olduğu öğrenildi. Cumhuriyet Savcısı Yücel Erkman'ın talimatı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Dairesi Başkanlığı'nda yürütülen KPSS soruşturması kapsamında 3. dalga operasyon düzenlendi. Şüpheli sayısının çok olması nedeniyle savcılık, önemli şüphelileri tespit etmek için piramit sistemi kurmuştu. İlk iki operasyonu kapsamında 60 kişi tutuklanmıştı. Söz konusu 3. dalga operasyon kapsamında piramidin altına doğru inildi.



Köstebek şüphesi


Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 2010'daki KPSS'de usulsüzlük iddialarına yönelik operasyon kapsamında, geçtiğimiz günlerde açıklama yaparak soruşturmanın “gizliliğini ihlal ettiği” ve “örgüte yardım” ettiği gerekçesiyle FuatAvni adlı Twitter hesabına ilişkin soruşturma başlattı. KPSS soruşturmasını yürüten Yücel Erkman, 3. dalga operasyonu son ana kadar gizli tuttu. Erkman, önceki dalgaların aksine son operasyonu UYAP'a geç yükledi. Ancak UYAP'a yüklenmeden FuatAvni, KPSS operasyonunu ifşa etti. Bu durum ise gözleri emniyetteki paralel polislere çevrilmesine neden oldu. Emniyet de soruşturma başlattı.





#kpss soruşturması
#FuatAvni
#Yücel Erkman
9 yıl önce