|

'KPSS'de haksız yerleştirme varsa gereği yapılır'

Milli Eğitim Bakanı Avcı, KPSS soruşturmasıyla ilgili mahkeme kararı netleştikten sonra haksız yerleştirme varsa gerekli işlemlerin yapılacağını söyledi.

Yeni Şafak
15:32 - 27/03/2015 Cuma
Güncelleme: 13:35 - 27/03/2015 Cuma
AA

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Tophane-i Amire'de açılan "Kelam'dan Kalem'e Büyük Buluşma" sergisini ziyaretinin ardından basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını cevapladı.



Avcı, "Velilerimiz, öğrencilerimiz telaş etmesinler. Farklı farklı uygulamalara da çok fazla itibar etmesinler. Milli Eğitim Bakanlığı olarak örtülü dershaneciliğe izin vermeyeceğimizi, okulun merkezden çıkartılmasına izin vermeyeceğimizi, öğretmenlerimizin emeğinin gözardı edilmesine izin vermeyeceğimizi bir kere daha buradan vurgulayayım" ifadelerini kullandı.



"O soruşturma yasal olarak sonuçlansın"


Milli Eğitim Bakanı Avcı, 2010 yılı KPSS puanları çerçevesinde atanan memurlarla ilgili herhangi bir işlem yapılıp yapılmadığı sorusunu şöyle yanıtladı:



"O soruşturma yasal olarak sonuçlansın. Kim ne yapmış, kimler haksız puanlamayla hangi görevlere atandı? Onların bir dökümü çıkar soruşturmalarda. Zaten soruşturmanın amacı da bir ölçüde o. Onlar çıktıktan sonra her kurum, bu sınav sonucuna göre eğer haksız bir yerleştirilme yapılmışsa gerekli müeyyideyi orada uygular. Ama henüz mahkeme sonuçlanmadan ve bu konuda suistimal yapanlar net mahkeme kararıyla belirlenmeden, herhangi bir işlem yapılmaz. Ama mahkeme kararıyla bunlar netleştirildikten sonra ilgili kişiler hakkında gerekli işlemler yapılacaktır."



#nabi avcı
#kpss
#atamalar
9 yıl önce
default-profile-img