|

Kredi Yurtlar'da paralel hat

Kredi ve Yurtlar Kurumu'na başvuran öğrencilerin kimlik bilgilerinin cemaate yakınlığı ile bilinen öğrenci yurtlarına sızdırıldığı ortaya çıktı.

Oktay Mehmet
00:00 - 22/08/2014 Cuma
Güncelleme: 01:11 - 22/08/2014 Cuma
Yeni Şafak
Kredi Yurtlar'da paralel hat
Kredi Yurtlar'da paralel hat

Malatya'da ikamet eden ve Konya'da üniversite kazanan öğrencinin velisi, sadece kızının yurt başvurusu için KYK'ya bildirdiği cep telefonundan aranarak Fetullah Gülen grubuna bağlı bir yurdun tanıtımı yapıldı. Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi'ni kazanan öğrencinin babası, bu ildeki yurtlar için yaptığı başvurunun ardından, ikamet ettiği Malatya'daki bir dershaneden arandığını söyledi. Telefondaki sesin, 'Konya'da bizim öğrenci yurdumuzu tercih edin' dediğini aktaran veli, 'Telefon numaramı nereden öğrendiniz?' diye sorduğunu, ancak muhatabının buna cevap veremediğini dile getirdi.

KYK'DAKİ KÖSTEBEĞİ BULUN

Benzer bir durum da Niğde'de Meslek Yüksekokulu'nu kazanan Mehmet K.'nin, okula kaydını yaptırmasından sonra ortaya çıktı. Mehmet K, kaydını yaptırdıktan sonra Niğde'de Gülen grubuna yakınlığıyla tanınan özel bir öğrenci yurdundan arandı. Gazetemizi arayarak tepkilerini dile getiren öğrenci velileri, öğrencilerin yurt arayışlarının ve kimlik bilgilerinin cemaate yakın özel öğrenci yurtlarına aktarılmasına tepki göstererek kimlik bilgilerini sızdıranların bulunmasını istedi.


10 yıl önce