|

Kritik dönemi geçti durumu ağır

Atilla Kavdır'ın alilesinin endişeli bekleyişi sürüyor. Tüm Türkiye'den dua isteyen Kavdır'ın kızı Ayşe “Babam bana söz verdi, benim için yaşayacak” dedi. Atilla Kavdır'ın kardeşi Sevgi Aba da “öldü” haberiyle yıkıldıklarını ama daha sonra gelen güzel haberlerle yeniden umutlandıklarını söyledi.

00:00 - 4/05/2012 Friday
Güncelleme: 00:58 - 4/05/2012 Friday
Yeni Şafak
Kritik dönemi geçti durumu ağır
Kritik dönemi geçti durumu ağır

Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Atilla Ramazanoğlu, çift kol nakli yapılan Atilla Kavdır'ın sağlık durumunun düne göre iyi, ancak hala ciddi olduğunu söyledi. Prof. Dr. Ramazanoğlu ile Akdeniz Üniversitesi Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan, Kavdır'ın sağlık durumuyla ilgili olarak basın toplantısı düzenledi. Ramazanoğlu, hasta kendilerine geldiğinde durumunun çok ağır olduğunu ve gerekli müdahalenin yapıldığını söyledi. Kavdır'ın suni solunum cihazına bağlandığını belirten Ramazanoğlu, “Çoklu organ yetersizliği mevcuttu. Bugün düne göre nabzında ve tansiyonunda iyileşme var ama yeterli değil, hala durumu ağır. Tedavilerini sürdürüyoruz' diye konuştu. Hastanın kendilerine kan zehirlenmesi şikayetiyle geldiğini söyleyen Ramazanoğlu, hastanın bu durumunda ilaçların değil, idrar yollarından kaynaklanan enfeksiyonun rolü olduğunu ileri sürdü.

NAKİLLE İLGİLİ DEĞİL

Prof. Dr. Özkan da hastayı başarılı geçen operasyondan sonra taburcu ettiklerini hatırlattı. Olayın nakille ilgisi olmadığını savunan Özkan, “Nakil yapılan tüm hastaların başına gelebilecek bir durum. Böbrek, karaciğer naklinde de bu risk olabilir. Hastaya olmayan kolu verelim derken bir miktar risk alıyorsunuz. Hakikaten insan üstü çaba gösteriyoruz. Dün akşamdan bu yana başındayız' dedi.



12 years ago