|

Kudüs’ü teslim ettik

Mehmet Görmez, geçmişte Kudüs’ün özellikle umre ibadetinin bir parçası kabul edildiğini anımsatarak, “Biz bunu terkettik ve Kudüs’ü adeta başka bir ülkeye teslim ettik. Kudüs onların değil, Müslümanlarındır” dedi.

Yeni Şafak
04:00 - 29/12/2014 понедельник
Güncelleme: 21:15 - 28/12/2014 воскресенье
AA
Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Diyanet İşleri Başkanlığı Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Hac Değerlendirme Toplantısı”nda konuştu.  Görmez, tarihin değiştiğini ve zorlukların, sıkıntıların olduğunu belirterek, şunları kaydetti: “Ancak bizim tarihimizde bu ibadet yapılırken Kudüs bilhassa Umre ibadetinin bir parçası kabul edilmiştir. Biz bunu terk ettik ve Kudüs’ü adeta başka bir ülkeye teslim ettik. Kudüs onların değil, Kudüs Müslümanlarındır. Kudüs bütün peygamberlerin makamıdır. Kudüs bütün peygamberlerce kutsal kabul edilmiştir. Bizim ecdadımız tarih boyunca Kabetullah’ı ziyarete gittiğinde mutlaka Kudüs’e uğradı. Biz bıraktık, ihmal ettik ve onu adeta başka bir ülkeye teslim ettik, bu doğru değil.”

BU HİZMETİ SUNACAĞIZ

Bu konuda sıkıntılarını olduğunu bildiğini vurgulayan Görmez, şöyle devam etti: “Ama arkadaşlarımız önümüzdeki hafta oraya gidecekler, oranın bütün imkanlarını gözden geçirecekler ve biz vatandaşlarımıza ilan edeceğiz. Bunun imkanlarını hazırlayarak, en güzel bir şekilde vatandaşlarımıza inşallah bu hizmeti de sunacağız.”   
#Mehmet Görmez
#Diyanet İşleri
#Kudüs
9 лет назад