|

Kültürel saldırı altındayız

İdris Güllüce Türkiye’de yaşayan herkesin kültürel saldırıya uğradığını söyledi. Güllüce, “Eğer yerli düşünmüyorsanız müziğin de yerlisini tüketmezsiniz. Hayat tarzımız yerlilikten uzaklaştırılmaya çalışıyor” diye konuştu.

Yeni Şafak
04:00 - 22/12/2014 Pazartesi
Güncelleme: 23:43 - 21/12/2014 Pazar
Diğer
Gündem
Gündem
Çatladıkapı Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem’in başkanlığını yaptığı Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği’nin (TDED) 3. Olağan Kongresi yapıldı. Kongreye, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce İstanbul Valisi Vasip Şahin, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Türk Dil Kurumu (TDK) Başkanı Mustafa Kaçalin, gazeteci-yazar Sibel Eraslan ve derneğin şube başkanları katıldı. İdris Güllüce, burada yaptığı konuşmada, dili olmayan bir milletin kadavra olacağını belirterek, “Bu milleti kadavra etmek için çok ciddi çabalar olduğu kesin” diye konuştu. 

PROFESÖRLER AYAĞA KALKIYOR

Yerli düşünmek gerektiğini, aksi takdirde tüketilenlerin de yerli olmayacağını vurgulayan Güllüce, “Bugün, kavgaları görüyorsunuz, ‘Kendimiz olalım’ dendiği zaman bakıyorsunuz koca koca profesörler, partiler, ayağa kalkıyor, ‘Bırak kendimizden kaçmamız devam etsin, niye kendimize dönelim diyorsunuz’ diyor” ifadelerini kullandı. Türkiye’de şehir merkezinden köylerde yaşayan vatandaşlara kadar herkesin kültürel saldırıya uğradığını anlatan Güllüce, “Eğer yerli düşünmüyorsanız tükettikleriniz de yerli olmaz ve yerli düşünce temeli üzerine beyninizi oturtmamışsanız dil de dahil yerli olmamaya başlar” diye konuştu.

YERLİLİKTEN UZAKLAŞTIRLIYORUZ

Güllüce, müziğin de milleti millet eden unsurlardan biri olduğunu dile getirerek, “Yerli düşünmüyorsanız, müziğin de yerlisini tüketmezsiniz. Onu da tükettirmemek için özel gayret harcanıyor. Hayat tarzımızın tümü yerlilikten uzaklaştırılmaya çalışıyor. ‘Neremiz yerli kalmış’ diye sormak lazım” dedi. 
#AK Parti
#Ekrem Erdem
#İdris Güllüce
#TDED
9 yıl önce