|

Kumpas davası ortada kaldı

Gülen’in talimatı ve polis kurgusuyla açılan Tahşiye davasına mahkeme bulunamıyor. İstanbul 4. Ağır Ceza'dan sonra Bakırköy 3. Ağır Ceza da yetkisizlik kararı verdi

Yeni Şafak ve
04:00 - 6/03/2015 vendredi
Güncelleme: 22:30 - 5/03/2015 jeudi
Yeni Şafak
Aralarında, Tahşiyeciler olarak bilinen Nurcu grubun lideri Mehmet Doğan’ın da yargılandığı davada yetkisizlik krizi çıktı. Şu an Pensilvanya’da yaşayan Fethullah Gülen’in talimatı ve paralel yapıya mensup polislerin kurgusuyla açıldığı ortaya çıkan davayı ikinci mahkeme de kabul etmedi. 

YETKİSİZLİK KARARI VERİLDİ

17-25 Aralık darbe girişiminin ardından özel yetkili mahkemelerin kapatılmasıyla İstanbul 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nin yetkisizlik kararı vererek Bakırköy 3. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderdiği davanın dün görülen duruşmasında da mahkeme heyeti dosyaya bakmakta yetkisiz olduğu yönünde bir karar aldı.

KARARI YARGITAY VERECEK

Bakırköy 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nin de yetkisizlik kararı vererek bakmak istemediği dosyaya hangi mahkemenin bakacağına Yargıtay 5. Ceza Dairesi karar verecek. Yargıtay’ın vereceği karara göre dosya ya İstanbul 4. Ağır Ceza ya da yeniden Bakırköy 3. Ağır Ceza Mahkemelerinden birine gönderilecek.

Polis avukatlarına red

Tahşiye davasının görüldüğü duruşma salonunda paralel yapıya mensup oldukları ileri sürülen polislerin avukatları ve medya temsilcilerinin yoğunlukla yer aldığı gözlendi. Bazı polis avukatlarının sanık müdafilerine sözlü sataşmalarda bulunduğu görüldü. Tahşiye kumpası soruşturması kapsamında tutuklanan polislerin avukatlarının yaptığı davaya katılma talepleri ise mahkeme heyeti tarafından mağdur olmadıkları ve zarar görmedikleri gerekçeleriyle reddedildi. 14 Aralık operasyonu kapsamında 5 eski polis müdürü Ali Fuat Yılmazer, Yurt Atayün, Ömer Köse, Erol Demirhan ve Kazım Aksoy tutuklanmıştı.

#Tahşiye
#Mehmet Doğan
#Fethullah Gülen
il y a 9 ans