|

Kurduğu partiden istifa etti

Kütahya Milletvekili İdris Bal​, kurucusu olduğu Demokratik Gelişim Partisi'ndeki (DGP) tüm görevlerinden istifa ettiğini açıkladı. AK Parti'den ayrıldıktan sonra DGP'yi kuran Bal, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, partisinin kuruluş sürecini anlatarak, bu ve sonraki süreçte ciddi yalnızlaştırma yaşadıklarını iddia etti.

Yeni Şafak
04:00 - 1/04/2015 Çarşamba
Güncelleme: 21:03 - 31/03/2015 Salı
Yeni Şafak
SANSÜR UYGULADILAR


Kendisinin inandığı değerler ve demokrasi adına mağdurun yanında yer almaya çalıştığını ifade eden Bal, ama son 1.5 aydır STV ve Bugün grubunun da kendisine sansüre başladığını savundu. Bu grupları ilkeli davranmamakla suçlayan Bal, parti için çok sayıda fedakarlık yapmasına rağmen yalnız bırakıldığını ifade ederek, “Şu an gidip evimi satarak daha önceki sattıklarımdan sonra bu partiyle alakalı yalnız bırakılmamın bedelini ödeyeceğim. Bugün kurduğum partiden, partideki tüm görevlerimden istifa ediyorum. Tabela partisi haline getirilen bir partide var olmak istemem. Benden bu kadar” diye konuştu.



MHP 47 aday adayını eledi


MHP, milletvekili aday adaylığı için başvuran bin 701 adaydan 47'sinin dosyasını değerlendirme dışı bıraktı.


12-18 Mart tarihlerinde aday adaylığı başvurularını parti genel merkezinden alan MHP'ye bin 701 kişi dosya verdi. Başvuru dosyaları üzerindeki ön inceleme, teşkilat ve genel merkez yoklamalarının ardından aday adaylığı yapanlardan 47'sinin dosyası, parti politikalarına uygun isimler olmadığı gerekçesiyle değerlendirme dışı bırakıldı.



#Demokratik Gelişim Partisi
#idris bal
#genel seçimler
9 yıl önce