|

Kürt çalıştayı başladı

Cihan
00:00 - 1/08/2009 Cumartesi
Güncelleme: 15:42 - 1/08/2009 Cumartesi
Yeni Şafak
Kürt çalıştayı başladı
Kürt çalıştayı başladı

Hükümetin Kürt sorununa çözüm amacıyla başlattığı 'demokratikleşme açılımı'nda ilk adımı attı. Uluslararası Stratejik Araştırmalar Kurulu'nun (USAK) Polis Akademisi'nin Atıntepe'deki binasında düzenlediği Kürt Meselesi'nin Çözümü: Türkiye Modeline Doğru çalıştay başladı.



Programa davet edilen gazeteci ve yazarlar Mümtaz'er Türköne, Oral Çalışlar, Prof. Deniz Ülkü Arıboğan, Cengiz Çandar ve İhsan Bal aynı araçla polis akademisi binasına geldi. Fehmi Koru, Ali Bayramoğlu ve Mustafa Karaalioğlu'da farklı bir araçla toplantının yapılacağı akademi binasına geldi.


USAK, Kürt meselesine 7 ayrı çalıştayla çözüm arayacak. Bunlardan ilki 21 Temmuz'da düzenlendi. "Terörün Yeni Trendleriyle Mücadele" isimli çalıştayda, yurtdışında terörle mücadelenin önemli isimleri güvenlik güçlerine deneyimlerini aktardı.


Bugünkü toplantı ikincisi olacak. Ardından 5 çalıştay daha düzenlenecek. Sivil toplum kuruluşlarından siyasi partilere, akademisyenlerden gazetecilere kadar geniş bir yelpazede katılımcı sağlanacak.


Çalıştayların tamamlanmasının ardından hazırlanacak rapor İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın başkanlığını yürüttüğü komisyona sunulacak. Rapor, Kürt meselesinin çözümünde önemli rol oynayacak.



15 yıl önce
default-profile-img