|

Kurtulmuş ve Rasmussen mülteciler arasında

Barış sempozyumuna katılmak için Gaziantep’e gelen NATO eski Genel Sekreteri Rasmussen, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ile birlikte Nizip Çadır kentte bulunan mültecileri ziyaret etti. Ziyaret esnasında 5 yaşındaki Ensur’u Rasmussen kucağına alarak sevdi.

Yeni Şafak
18:08 - 19/12/2014 Cuma
Güncelleme: 16:11 - 19/12/2014 Cuma
AA

Hasan Kalyoncu Üniversitesi tarafından 'Ortadoğu'da Barış: Aktörler, Sorunlar ve Çözüm Arayışları' sempozyumuna katıldıktan sonra, Nizip çadır kentini ziyaret eden NATO eski Genel Sekreteri Danimarkalı Rasmussen ve Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Gaziantep Valisi Erdal Ata, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Emniyet Müdürü Ali Gezer ve çok sayıda kişi katıldı. İlk olarak AFAD yetkilileri, hakkında çadır kent hakkında bilgi alan Rasmussen ve Kurtulmuş burada kısa bir açıklama yaptı. NATO eski Genel Sekreteri Rasmussen, “Türkiye’nin Birleşmiş Milletler ile arasının da ki ilişki ne durumda? İlişki nasıl ilerliyor?BM’den almış olduğunuz bütçe ne kadar. Buraya gelen yardımlar ne kadar?” AFAD yetkililerine bu soruları yöneltti. Bu sorulara Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş cevap verdi.


Kurtulmuş, “BM ile gayet iyi ilişkiler sürdürüyoruz. Onlar buraya sürekli yabancı heyetler gönderiyorlar. Burada ki kampları gezdikten sonra kendilerinden duyduğumuz burada ki hizmetin kalitesinin BMÖ standartlarına göre çok daha iyi olduğuydu. Burada Nisan 2011’de bu yana Suriyeli mülteciler buraya geliyor. O tarihten itibaren buraya gelen Suriyelilerin sayısı 1.7 Milyon kişidir. Türkiye’nin hem AFAD hem de diğer kurumların mültecilere yapmış olduğu yardımlar BM kriterlerine göre 5 milyar dolar seviyesindedir “diye konuştu.


Konuşmalarının ardından kampı gezen Rasmussen ve Kurtulmuş, Suriyeli minik çocukarın kaldığı odayı ziyeret etti. Burada Rasmussen savaştan kaçarak kampa sığınan 5 yaşındaki Ensur isimli çocuğu kucağına alarak yanağını okşadı. Numan Kurtulmuş ise 1 yaşındaki Fatoş’u kucağına alarak sevdi. Resim kurusunu ziyaret eden Rasmussen ve Kurtulmuş'a, Elmas isimli genç kız, Rasmussen için yaptığı resmi gösterdi.

#rasmussen
#hasan kalyoncu üniversitesi
#numan kurtulmuş
#gaziantep
#mülteci kampı
9 yıl önce