|

Kutlamalara Ermenek iptali

Ermenek'teki maden faciası dolayısıyla Cumhuriyet Bayramı için düzenlenen tüm eğlenceli kutlamalar iptal edildi. AK Parti, CHP ve MHP belediyelere 'kutlama yapmayın' genelgesi gönderirken Cumhurbaşkanı Erdoğan da 29 Ekim resepsiyonunun yapılmayacağını açıkladı. Yurt genelinde sadece resmi törenler yapıldı.

Osman Özgan
00:00 - 30/10/2014 Perşembe
Güncelleme: 21:43 - 29/10/2014 Çarşamba
Yeni Şafak
Kutlamalara Ermenek iptali
Kutlamalara Ermenek iptali

Karaman Ermenek'te yaşanan maden faciası dolayısıyla Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri çerçevesindeki tüm eğlenceli kutlamalar iptal edildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da dün akşam yapılacak olan resepsiyonun

iptal edildiğini açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Resepsiyonu Karaman'daki elim maden ocağı kazası sebebiyle iptal kararı aldık' dedi. Yurt genelinde ise sadece resmi törenler gerçekleştirildi.

CHP VE MHP DE İPTAL ETTİ

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ise AK Partili belediyelere genelge gönderildiğini ve Cumhuriyet Bayramı nedeniyle, belediyeler tarafından yapılması planlanan kutlamaların iptal edildiğini söyledi. CHP'den Gürsel Tekin de teşkilatların bayram için hazırladığı etkinliklerin iptal edildiğini söyledi. MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman 29 Ekim dolayısıyla 81 ilde MHP'nin herhangi bir kutlama yapmayacağını tüm il ve

ilçe yöneticilerinin sadece resmi programlara katılacağını açıkladı.

SEÇİLMİŞ CUMHURBAŞKANI

Ankara'daki ilk resmi tören ise Anıtkabir'de düzenlendi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Anıtkabir defterini 'Halkın doğrudan oylarıyla seçilmiş ilk cumhurbaşkanı olarak aziz hatıranızı

yad ediyor, tüm şehit ve gazilerimizi rahmetle anıyor, milletimizin Cumhuriyet Bayramı hayırlı olsun diyorum. Ruhunuz şad olsun' ifadeleriyle imzaladı.

YENİ KÖŞK'TE İLK KABUL

Öte yandan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında bir ilk gerçekleşti. Ankara Beştepe'de yeni inşa edilen Cumhurbaşkanlığı yerleşkesi, ilk kez kutlamalar için kullanıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, devlet erkanının tebriklerini burada kabul etti. Tebrik töreni, binanın ana girişinde, makama çıkan merdivenin önündeki fuayede yapıldı. Yeni köşk mimarisiyle göz doldurdu.

MUHALEFET KATILMADI

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ilk tebrik eden TBMM Başkanı Cemil Çiçek oldu. Çiçek'in ardından Başbakan Davutoğlu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özel, Bakanlar Kurulu üyeleri, yabancı misyon temsilcileri ve üst düzey bürokratlar Erdoğan'a tebriklerini sundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeni Cumhurbaşkanlığı Sarayı'ndaki ilk tebrikleri kabulüne muhalefet parti liderleri ise katılmadı.

Konuşmama geleneğini bozdu

Recep Tayyip Erdoğan, ilk kez Cumhurbaşkanı olarak katıldığı Ankara Hipodrom'daki (Atatürk Kültür Merkezi) 29 Ekim kutlamalarında konuştu. Erdoğan, böylece merhum Turgut Özal, Süleyman Demirel, Ahmet Necdet Sezer ve Abdullah Gül'ün konuşmama geleneğini değiştirmiş oldu.

YÜCELTEN CUMHURİYET

Erdoğan, Atatürk Kültür Merkezi'nde yaptığı konuşmada '29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı bugün 77 milyon hep birlikte idrak ediyoruz. 91 yıllık süreçte ülkemizi her alanda büyütmek için hep birlikte mcüadele ettik. Hamdolsun bu mücadelede çok önemli başarılar elde ettik. 91 yılın ardından geldiğimiz noktada ekonomisi ile göz kamaştıran, demokrasisini her geçen gün ileri boyutlara ulaşt

ıran, milli birliğini tüm saldırılara rağmen yücelten bir cumhuriyetimiz var' ifadelerini kullandı.

9 yıl önce