|

Linç takibi

Erzincan-Kemah yolunda sivil aracı kurşunlayan teröristlerden 1’i ölü, diğeri yaralı ele geçirildi. Mengücek’te ilk tedavisi yapılan yaralı PKK’lı daha sonra Erzurum’a sevk edilmek istendi. İşte ne olduysa ondan sonra oldu. Ambulanstaki teröristi linç etmek isteyen öfkeli vatandaşlar bütün yolları kesti.

Yeni Şafak
04:00 - 30/08/2015 Pazar
Güncelleme: 00:27 - 30/08/2015 Pazar
Yeni Şafak

Erzincan'da yaralı ele geçirilen teröristi sevk için yola çıkan ambulans, vatandaşların organize takibinden kurtulamadı. Bir grup PKK'lı 27 Ağustos günü Erzincan-Kemah karayolundaki Acemoğlu Boğazı'nı ulaşıma kapatmış, durduramadıkları bir araca ateş etmiş ve Ali Rıza Vural yönetimindeki otomobilde bulunan Makbule Vural'ı (64) öldürmüştü. Saldırı sonrası başlatılan operasyonda sözkonusu PKK'lılardan 1 terörist ölü, 1 terörist de yaralı olarak ele geçirildi. Yaralı ele geçirilen 'Botan' kod adlı terörist, önceki gün Mengücek Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada yapılan müdahale ardından saat 20.00'de ambulansa alınan yaralı terörist, Erzurum'a götürülmek için yola çıkarıldı. Ancak sosyal medya üzerinden iletişim kuran bir grup vatandaş, PKK'lı teröristi taşıyan ambulansın yolunu kesmek için 98 kilometre uzaklıktaki Tercan ilçesinde toplandı. Bunun duyulması üzerine ambulans, Kargın beldesi yakınlarında istikamet değiştirerek Sivas'a doğru yola çıktı.



YOLLARI KAPATTILAR


Sivas'a yönlendirilen ambulansın önü bu kez 69 kilometre uzaklıktaki Refaiye ilçesi yakınlarında kesildi. Bunun üzerine tekrar Erzincan yönüne dönmek isteyen ambulansın yolu, Refahiye'nin Alacaatlı Köyü yakınlarında vatandaşlarca kesildi. Otomobilleri ile ambulansı izleyen 100 kişiyi aşkın öfkeli kalabalık, Erzincan'a 49 kilometre uzaklıkta yol kapatarak ambulansın içindeki bulunan teröristi linç etmek istedi. Güvenlik güçleri ambulansın çevresinde geniş güvenlik önlemi aldı.



VALİ DE OLAY YERİNDE


Ambulansın camlarını kıran ve lastiklerini patlatan öfkeli kalabalığı sakinleştirmek için Vali Süleyman Kahraman ve Emniyet Müdürü Doğan İnci de olay yerine gitti. Kent merkezinden de çok sayıda polis olay yerine sevk edildi. Bu sırada öfkeli grupta bulunanlardan bir bölümü, ambulans içinde bekleyen yaralı PKK'lı teröristi linç etmek istedi. Ambulansa taş atanlara ve içine girmek isteyenlere biber gazı ile müdahale edildi, daha sonra ambulans güvenlik önlemleri altında bilinmeyen bir yere kaçırıldı.



SON ÇARE ANKARA'YA


Hemen ardından Erzincan-Sivas karayolu trafiğe kapatıldı ve gruptakilerin ambulansı takip etmelerine izin verilmedi. Güvenli bir yerde ambulanstan alınan yaralı terörist, başka bir araca nakledildi. Yaklaşık 5 saat süren kovalamacanın ardından terörist, komşu illerden birine sevk edildi. Teröristin Sivas'a getirileceği dedikodusu, bu kentteki Ülkü Ocakları ve Alperen Ocaklarına mensup bir grup vatandaşı da ayağa kaldırdı. Çok sayıda kişi, Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi önünde toplandı. Burada da geniş güvenlik önlemleri alındı. Fakat teröristin buraya getirilmediği, Sivas'ta başka bir araca alınarak Ankara'ya sevk edildiği öğrenildi.



İl başkanı tutuklandı

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) İl Başkanlığının çağrısı üzerine Diyarbakır'da gerçekleştirilen kepenk ve kontak kapatma eylemine ilişkin gözaltına alınan DBP İl Eş Başkanı Hafize İpek tutuklandı. İpek ile beraber esnafa zorla kepenk kapattıran Celal Gidici, Ahmet Bağca ve Kerem Aktaş isimli kişiler de tutuklanarak cezaevine gönderildi. Elazığ'da ise HDP Arıçak İlçe Başkanı Murat Özçelik, terör örgütüne yardım ettiği ve propagandasını yaptığı iddiasıyla tutuklandı.



Güle güle anne


Yol kapatan teröristlerin Kemah'ta sivil araca ateş açması sonucu ölen Makbule Vural'ın cenazesi, İliç ilçesine bağlı Armutlu köyünde toprağa verildi. Yusuf Ziya Demir Camii'ndeki cenaze töreninde saldırıdan yaralı kurtulan Ali Rıza Vural ile 5 çocuğu, Makbule Vural'ın tabutuna sarılarak gözyaşı döktü.





#Mengücek Hastanesi
#pkk
#Erzincan-Kemah yolu
#Demokratik Bölgeler Partisi
9 yıl önce