|

Lisede ibretlik tiyatro

Sancaktepe’deki lise öğrencilerine, uyuşturucunun zararları, tiyatro oyunu ile anlatıldı. Sınıfta oyun sergileneceğinden habersiz olan öğrenciler, ilk başta kısa bir şok yaşadı.

Hamdi Koçoğlu
04:00 - 28/12/2014 Pazar
Güncelleme: 16:10 - 28/12/2014 Pazar
Yeni Şafak

Sancaktepe Gençlik Meclisi, uyuşturucunun gençleri sürüklediği bataklığı tiyatro oyunu ile gözler önüne serdi. Aziz Bayraktar İmam Hatip Lisesi’nde sergilenen oyundan sınıftaki öğrencilerin haberi olmazken, madde bağımlısı rolünde sınıfa giren oyuncu herkesi şok etti. Projenin tüm okullarda örnek olması gerektiğini dile getiren Sancaktepe Gençlik Meclisi Başkanı Murat Erata, “Gençlerde farkındalık oluşturmak istedik. Uyuşturucu maddelerin zararını bu yüzden tiyatro ile anlattık” dedi. 


Türkiye’de uyuşturucu kullanımının gençler arasında yaygınlaşması ve tehlikenin ciddi boyutlara ulaşması bir çok kesimi harekete geçirdi. Gençlere, seminer ve çeşitli aktivitelerle uyuşturucu maddelerinin zararları anlatılıyor. Sancaktepe Kent Konseyi bünyesinde hizmet veren Gençlik Meclisi, uyuşturucu maddelerin gençleri sürüklediği bataklığı hazırladıkları tiyatro ile gözler önüne serdi. Tiyatro oyunu ilk olarak Sancaktepe Aziz Bayraktar İmam Hatip Lisesi’nde öğrencilere sergilendi. Tiyatro oyunu olduğundan öğrencilerin haberi olmazken, sınıfa giren madde bağımlısı rolündeki oyuncu, sınıftaki öğrencilerin dikkatini üzerine çekti. Aziz Bayraktar İmam Hatip Lisesi’nde başlayan projeyi tüm okullara yaymak istediklerini kaydeden, Sancaktepe Gençlik Meclisi Başkanı Murat Erata, “Öğrencilere verilen seminerleri farklı bir platforma taşıyarak farkındalık yaratmak istedik. Tiyatro ile öğrencilere mesajı daha etkili vermeyi amaçladık.” diye konuştu. Erata, projede kendilerine destek veren Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem’e, Sancaktepe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Aydoğdu’na ve Aziz Bayraktar Okul Aile Birliği Başkanı Sabri Balaman’a ve Kent Konseyi Başkanı Ali Yıldız'a teşekkür etti. 


ÖĞRENCİLER ŞOK OLDU

Aziz Bayraktar İmam Hatip Lisesi’nde sergilenen tiyatro, öğrencilerden habersiz şekilde oynandı. Çok sayıda tiyatro oyununda rol alan ve madde bağımlılığı ile ilgili film hazırlığı olan oyuncu Furkan Kopuz, aniden sınıfa girdi. Madde bağımlılarının yaptığı hareketleri canlandıran Kopuz, sınıftaki öğrencileri şok etti. Daha sonra madde bağımlısı olmayan öğrenci rolünü canlandıran Muhammed Güleçoğlu girdi. Sınıftaki öğrenciler ise ne olduğunu anlamadan olayı bir müddet seyretti. Muhammed Güleçoğlu, bağımlı arkadaşına “Uyuşturucu aldın ne hale geldin gördün mü? İleriye yönelik hedeflerin ne olacak. Sana yazık değil mi?” diye sordu. Oyun bir süre daha devam ederken, ne olduğunu anlamayan sınıftaki öğrenciler büyük bir şok yaşadı. Sınıfta olanların tiyatro olduğunu sonradan fark eden öğrenciler çok etkilendiklerini belirtti. 


‘BEN DE ARKADAŞIMI KURTARIRDIM’

Tiyatroyu izleyen öğrencilerden Osman Pürçek, ilk başta ne olduğuna anlam veremediğini kısa bir şok yaşadığını ifade etti. Pürçek, “Uyuşturucunun insanı ne hale getirdiğini izledik. Gençlere verdiği zararın ne kadar büyük olduğunu gördük. Tiyatro oyunu ile uyuşturucu maddeler ile ilgili farklı izlenimler kazandık.” diye konuştu. Oyundan çok etkilendiğinin de altını çizen Pürçek, “Arkadaşlarımdan birisi bu bataklığa düşerse onu kurtarmak için her şeyi yaparım. Sonuna kadar destek veririm. Eminim ben de çevremden birisini o halde görsem onu kurtarırdım. Bonzai insanın hayatını mahvediyor” diye konuştu. 

#lise
#tiyatro
#uyuşturucu
9 yıl önce