|

Liseli genç beyinler iş dünyasıyla buluşuyor

00:00 - 28/02/2012 Salı
Güncelleme: 18:01 - 28/02/2012 Salı
Yeni Şafak
Liseli genç beyinler iş dünyasıyla buluşuyor
Liseli genç beyinler iş dünyasıyla buluşuyor

İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi, bir ilke daha imza atmaya hazırlanıyor. Türkiye'deki genç girişimcileri iş dünyasına taşıma hedefiyle yola çıkan İşleme Fakültesi, liseli gençlerin parlak fikirlerini ülke çapında düzenleyeceği proje yarışmasıyla gün yüzüne taşıyacak. Mayıs ayında yapılacak olan 'Liselerarası İşletme ve Ekonomi Proje Yanşması'nda dereceye giren çalışmalar, Fakültenin de desteğiyle iş dünyasının önde gelen şirkederine sunulacak. Yarışma vesilesiyle liseli gençler zihinlerinde tuttuğu projeleri reel dünyaya taşıma imkânı bulacak. Fakülte bir ilk olan bu yarışmayla gençleri fikir jimnastiğine teşvik edip, öz güvenlerini artırmaya çalışıyor.

Projenin fikir sahibi İşletme Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Eyüp Çetin, dünyada benzerleri bulunan bu yarışmayı Türkiye'ye taşımanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtiyor. Doç. Dr. Çetin, halihazırda kendilerine heyecan verici projeler ulaştığım aktarıyor: 'Yarışma ile ülkemizin genç tayinlerinin işletmecilik ve ekonomi alanlarında yaratıcılıklarını ortaya koyacaklarına inanıyoruz. Böylelikle isletme eğitiminin amiral gemisi İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi olarak liseli gençlerimize kendilerini bilimsel platformda ifade etme imkânı sunarken Ülkemizde başka bir ilki daha gerçekleştirmenin onurunu yaşıyoruz".

Düzenleme ve Bilimsel Değerleme Komitesi Eş Başkan Dr. Şebnem Er de, yarışma fikrini iş dünyasımn önde gelen şirketleriyle masaya yatırdıklarını, onlardan da olumlu destek aldıklarım vurguluyor: "İş dünyası bu tür genç girişimcilere kapılarını açmak istiyor. İstanbul Üniversitesi potansiyeli bulunan bu iki tarafı buluşturacak."

Proje yarışmasında projeler, özgünlük, yaratıcılık, yeni buluşlar, geliştirmeye açıklık, yararlılık, uyumlu çalışabilme gibi kriterler göz önüne alınarak, konusunda uzman İşletme Fakültesi öğretim üyeleri tarafından değerlendirilecek. Yarışmada birinci olan proje ekibi 3000 TL, ikinci olan proje ekibi 2000TL ve üçüncü olan proje ekibi 1000 TL ile ödüllendirilecek. Çeşitli mansiyon ödüllerinin de verileceği 'Proje Yanşması'm Milli Eğitim Bakanlığı ve Alarko Eğitim ve Kültür Vakfı gibi kuruluşlar da destekliyor.

Proje başvurulan 18 Mayıs 2012 tarihine kadar www.arastirmax.com ya da İ.Ü. İşletme Fakültesi websitesi üzerinden "önüne" olarak yapılabilecek.



12 yıl önce