|

Lokum gibi kayıt

Üniversitelere kayıt heyecanı renkli görüntülerle başladı. Muğla’da öğrenciler, otogarda vali yardımcısı ve belediye başkanı tarafından karşılandı. Karabük’te ise polis, gençlere lokum ikram etti.

Yeni Şafak
04:00 - 4/08/2015 Salı
Güncelleme: 23:46 - 3/08/2015 Pazartesi
Yeni Şafak

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS) sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazananlar için üniversitelere kayıtlar başladı. Bazı üniversiteler, kayıt yaptıracak öğrencilere sürpriz karşılama törenleri düzenledi. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'ne kayıt yaptıracak öğrenciler otogarda protokol üyeleri tarafından karşılandı. Muğla Otogarı'na gelen öğrencileri karşılama törenine Vali Yardımcısı Fethi Özdemir, Rektör Prof. Dr. Mansur Harmandar, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Hüseyin Daşgın, Menteşe Kaymakamı Zeki Arslan, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, İl Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya ve İl Müftüsü Abdurrahman Koçak katıldı.



KARANFİLLE KARŞILANDILAR


Otobüslerle memleketlerinden gelen yeni üniversitelilere protokol üyeleri karanfil verdi, üniversiteyi tanıtıcı broşürler hediye etti. Muğla Vali Yardımcısı Özdemir, karşılama töreninin amacının Muğla'ya ilk defa gelen öğrencileri yalnız bırakmamak ve onlara Muğla'nın sıcaklığını hissettirmek olduğunu söyledi. Törenin ardından belediye ve üniversitenin araçlarına binen öğrenciler, kayıt işlemleri için üniversite kampüsüne gitti.



POLİS YÖNLENDİRDİ


Karabük Üniversitesi'ne (KBÜ) kayıt için gelen öğrenciler ise Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından karşılandı. Karabük Şehirlerarası Otobüs Terminali girişinde Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekipleri, KBÜ'ye kayıt yaptırmak için gelen öğrencilere lokum ikramında bulundu. Ekipler, aynı zamanda dolandırıcılık konusunda uyarırken, öğrencilerin kayıt yaptırabilmeleri için kullanacakları toplu taşıma araçlarıyla güzergahlar hakkında bilgi verdi. KBÜ İş Sağlığı ve Güvenliği Bölümü'nü kazanan Mustafa Öner, polis ekiplerinin ikramıyla karşılaşmalarının sürpriz olduğunu söyledi.


#Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi
#Muğla Otogarı
#Üniversitelere kayıt
9 yıl önce