|

LPD imzaları yarın atılıyor

Yeni Şafak ve
04:00 - 6/05/2015 Wednesday
Güncelleme: 20:35 - 5/05/2015 Tuesday
Yeni Şafak
Gündem
Gündem

Türkiye'nin ilk milli savaş gemisinin prototipi Savunma Sanayi Fuarı'nda görücüye çıktı. Geçtiğimiz yıl alınan stratejik bir kararla yapımı kararlaştırılan milli tasarımlı Havuzlu Çıkarma Gemisi, fuarda en çok ilgi gören prototip oldu. Açılış kurdelasını kestikten sonra fuar alanını gezen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan; illi Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ve üst düzey askeri katılımcılarla birlikte Havuzlu Çıkarma Gemisi'nin maketini inceledi. Erdoğan ve beraberindekiler; geminin yapım işini Üstlenen Sedef Tersanesi yetkililerinden bilgi aldı.



2019'DA DENİZLERDE OLACAK


Sedef Denizcilik tarafından Maketi sergilen geminin yapım çalışmaları Tuzla Tersaneler Bölgesinde yürütülüyor. Savunma Sanayi Müsteşarlığı ile gemiyi inşa edecek olan Sedef Tersanesi yetkilileri arasında yarın Savunma Sanayi Fuarı alanında Havuzlu Çıkarma gemisi (LPD)'nin yapımına dair sözleşme imzalanacak.TSK envanterine 2019 yılında kaydedilmesi planlanan gemi; Ege, Karadeniz ve Akdeniz harekât alanlarında aktif görev yapacak.



DİKİNE KALKIŞ YAPABİLEN F-35'LER KULLANABİLECEK


İlk aşamada çıkarma amaçlı kullanılacak gemi, ilerde istendiği taktirde; dikine kalkış yapabilen F-35 savaş uçaklarının iniş kalkış yapabileceği bir savaş uçağı gemisi haline getirilebilecek. Bunun için LPD gemisine 12 derece eğime sahip kalkış rampası (Ski jump) monte edilmesi yeterli olacak. Havuzlu çıkarma gemisi, gerektiğinde bünyesindeki tam teşekküllü hastane ile doğal afet bölgelerinde de kullanılabilecek. Gemi toplam 1450 kişiyi barındırabiliyor. Lojistik destek almadan 50 gün denizde görev yapabilen gemi, 22 knot seyir hızına ulaşabiliyor. Geminin TSK envanterine girmesi için 4 yıllık bir takvim belirlendi.


#Sedef Denizcilik
#Havuzlu Çıkarma Gemisi
#ilk milli savaş gemisi
9 years ago