|

Mağdur öğretmenler 28 Şubat'a müdahil

28 Şubat sürecinde başörtülü oldukları gerekçesiyle görevlerinden atılan bir grup öğretmen, soruşturmaya müdahillik talebinde bulundu. Özgür-Der üyesi öğretmenler, 28 Şubat sürecinin tüm aktörlerinin yargılanmasını ve gaspedilen haklarının geri verilmesini istedi

Oktay Mehmet
00:00 - 15/05/2012 Salı
Güncelleme: 02:12 - 15/05/2012 Salı
Yeni Şafak
Mağdur öğretmenler 28 Şubat'a müdahil
Mağdur öğretmenler 28 Şubat'a müdahil

28 Şubat post-modern darbe sürecinde başörtülü olmaları nedeniyle mesleklerinden uzaklaştırılan bir grup öğretmen, Özel Yetkili Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekilliği'nce yürütülen 28 Şubat soruşturması için müdahillik talebinde bulundu.

'28 Şubat darbecileri yargılansın, gasp edilen haklarımız iade edilsin' yazılı döviz ve pankartlar taşıyan grup adına, Özgür-Der Yönetim Kurulu Üyesi Gülsüm Alpay basın açıklaması yaptı. Alpay, '28 Şubat dönemi sonrasında mesleklerinden ihraç edilen, memuriyetten atılan öğretmen arkadaşlar olarak buradayız. Dava sürecine müdahil olma talebini iletmek üzere buradayız. 28 Şubat sürecinin tüm aktörleri yargılansın. Gasp edilen haklarımızın iadesini talep ediyoruz' dedi.

KAMU ÇALIŞANLARI FİŞLENDİ

Alpay, 28 Şubat sürecinde başörtüsü nedeniyle onbinlerce kişinin mağdur edildiğini belirterek, 'Darbe sürecinde başörtülü öğrenci ve çalışanlar veya eşi başörtülü olan kamu çalışanları TSK mensupları tarafından fişlenerek, temel hak ve özgürlüklerinden mahrum edilmiştir. Başörtülü öğretmenler olarak bizler de 28 Şubat sürecinin gayrimeşru örgütlerinden biri olan Batı Çalışma Grubu marifetiyle idari, adli ve medyatik lince tabi tutulduk. İslami kimlik, şahsiyet ve ibadetlerimizin sembolü olan başörtümüz suç ve kötülük odağı olarak hedef gösterildi. Başörtümüz kınama, sürgün, açığa alma şeklinde cezalandırılmamıza ve nihayet meslekten ihraç edilmemize gerekçe kılındı' diye konuştu.


Dilekçelerini savcılığa verdiler

Açıklamanın ardından Özgür-Der üyesi öğretmenler, hazırladıkları müdahillik talepli dilekçelerini, Özel Yetkili Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekilliği'ne ulaştırılmak üzere Özel Yetkili İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekilliği'ne sundu.



12 yıl önce