|

Mahkeme Çiller''i bekliyor

Mustafa Sait Özkan
00:00 - 30/09/2014 Salı
Güncelleme: 23:50 - 29/09/2014 Pazartesi
Yeni Şafak
Mahkeme Çiller''i bekliyor
Mahkeme Çiller''i bekliyor

İstanbul 2. Ağır Ceza Mahkemesi''nde yapılan talimat duruşmasına, Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesi''nde görülen 28 Şubat davasının mağdur müştekisi olan ve bugün duruşmaya katılarak ifade vermesi için davet edilen Tansu Çiller gelmedi. 3 müşteki avukatının hazır bulunduğu duruşmaya, sanıklardan Balyoz planı davasının hükümlüsü emekli Orgeneral Çetin Doğan''ın avukatı Hüseyin Ersöz ile Aydan Erol ve Mustafa Özbay''ın avukatı Fethi Öztürk katıldı.

AYAĞINDAN AMELİYAT OLDU

Duruşmada, şikayetçi Tansu Çiller''in avukatı Salih Çelen''in, mahkemeye müvekkilinin sağlık sorunlarını gösteren doktor raporu ile başvurmuştu.

DURUŞMA 17 KASIM'A ERTELENDİ

''Müvekkilim geçirdiği bir kaza nedeniyle sağ ayak bileğinde oluşan kırıkların tedavisi için ameliyat olmuştur. 22 Eylül''den itibaren en az 15 gün süre ile raporludur'' diyerek müvekkilinin duruşmaya katılamayacağını bildirerek mazeretlerinin kabulünü istedi. Çiller''in mazeretini kabul eden mahkeme heyeti, talimat duruşmasını 17 Kasım''a erteledi. Çiller, ''Yurt dışındayım'' diyerek davanın 20 Haziran''daki duruşmasına da katılmamıştı.


10 yıl önce