|

Mahkeme de 'işkence' dedi

İzmir Karabağlar Karakolu'nda gözaltındayken iki polis tarafından dövülen Fevziye Cengiz davasında 12. Asliye Ceza Mahkemesi, dosyayı ağır ceza mahkemesine gönderdi. Hakim H.Y. ve B.S'nin 'işkence ve eziyet' suçundan ağır cezada yargılanması gerektiğine karar verdi

İzmir
00:00 - 10/05/2012 Perşembe
Güncelleme: 00:48 - 10/05/2012 Perşembe
Yeni Şafak
Mahkeme de  'işkence' dedi
Mahkeme de 'işkence' dedi

İzmir Karabağlar Polis Merkezi'nde geçtiğimiz temmuz ayında meydana gelen ve tüm Türkiye'nin tepkisine neden olan Fevziye Cengiz'in polis tarafından dövülmesi olayında, davanın görüldüğü 12. Asliye Ceza Mahkemesi yaşananları 'işkence' olarak kabul etti. İzmir 12. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki ilk duruşmaya, haklarında 'basit yaralama, tehdit ve hakaret' suçlarından 8'er yıl 10'ar ay hapis cezası istenen polis memurları B.S, H.Y, T.D, olaya göz yumduğu iddiasıyla 1 yıl 6 ay hapis cezası verilmesi talep edilen polis N.A, mağdur Fevziye Cengiz ve 8 avukatı katıldı. Polis memuru H.Y, savunmasında 'Aşırı derecede alkollüydü. Küfretti. Kimlik göstermek istemedi. Kimlik tespiti için karakola gelmek istemedi. Birkaç kişi ile kollarından tutup araca bindirdik. Karakolda hakaret etmeyi sürdürdü. Polis memuruna zarar vermemesi için ellerinden tuttum. B.S. birkaç kez kendisine tokat vurdu" dedi.

YAPTIKLARINDAN PİŞMANMIŞ

Sanık polis memuru B.S. de Fevziye Cengiz'in kendisine sürekli hakaret ettiğini, söyleyerek, "Sinirlerime hakim olamadım, tokat attım. Polis merkezinde kamera olduğunu biliyoruz. Amacımız işkence olsaydı kamera olmayan diğer odalara götürürdük. Bu olay nedeniyle vicdanım rahatsızdır, yaptıklarımdan pişmanım' şeklinde konuştu. Cengiz ise mahkemeye, "İşkence gördüm adalete güveniyorum' dedi. Avukat Eylem Yıldız, 'Bilirkişi raporunda mağdura yönelik sadece kameraya yansımış 26 eylem bulunmaktadır. Bunlar elle vurma ve tacizdir. Mağdurun kendini savunmak için sadece 3 kez hamle yapabilmiştir. Sanıkların işlediği suç 'işkence' kapsamına giriyor. Bu nedenle mahkemenin görevsizlik kararı vermesi gerekiyor' dedi. Hakim İhsan Ergin, mahkemenin 'görevsizliğine', eylemlerin bir bütün olarak değerlendirilip H.Y. ve B.S'nin 'işkence ve eziyet' suçundan yargılanabilmesi için dosyanın görevli ve yetkili İzmir Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilmesini kararlaştırarak duruşmayı bitirdi.


12 yıl önce