|

Makinisti ölüm tuvalette yakaladı

İha
00:00 - 3/01/2010 Pazar
Güncelleme: 14:17 - 3/01/2010 Pazar
Yeni Şafak
Makinisti ölüm tuvalette yakaladı
Makinisti ölüm tuvalette yakaladı

Bilecik'in Vezirhan beldesinde iki trenin kafa kafaya çarpışması neticesi meydana gelen kazada makinist hayatını kaybederken 1'i ağır 14 kişi yaralandı. Makinistin molada tuvalete girdiği ve ölümün tuvalette yakaladığı öğrenildi.

Kaza bu sabah 10.15 sıralarında Bilecik Vezirhan Tren İstasyonu'nda meydana geldi. Eskişehir'den İstanbula giden 11015 numaralı tren Vezirhan istasyonunda yolcu almak için durdu. Ancak sinyalizasyon hatası sebebiyle karşı istikametten Eskişehir'e giden 11016 numaralı tren, istasyonda aynı ray üzerinde duran treni fark etmeyerek kafa kafaya çarpıştı. Kazada 11016 numaralı trenin makinisti kazanın olacağını fark ederek rayların üzerine atlayarak kurtuldu. Ancak beklemekte olan trenin makinisti Hikmet Koşay(44) ihtiyacını gidermek için vagonun tuvaletine girdi. Kaza sırasında tuvalette olan Koşay, ağır yaralandı. Yaralı makinist tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Kaza esnasında yaralanan yolculardan, Ahmet Arpacı(19), Kadriye Tatar(77), Melek Baltuğ(70), Nurcan Sarsılmaz(25), Leyla Tatar(48), Dilek Arda(39), Bahattin Nimet(24), Kemal Berat Arda(10), Şevar Arda(12), Murat Tanrısever(49), bilet kontrol görevlisi Hüseyin Ölçer(65) ve Ali Balkanlı(48) Bilecik Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Aylin Çarboğa ve Ali Metin Beyaz ise Eskişehir Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Durumu ağır olan Ali Balkanlı ise Bilecik'ten Eskişehir Yunus Emre Devlet Hastanesi'ne sevk edildi.

Kazanın ardından hayatını kaybeden makinistin cenazesi Bilecik Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Hastaneye gelen Birleşik Taşımacılık Sendikası Eskişehir Şube Genel Sekreteri İsmail Çetin, "Bize ilk olarak yaşadığını söylediler. Ancak daha sonra hayatını kaybettiğini öğrendik. Çok üzgünüz" dedi.



14 yıl önce