|

Manisa beşik gibi

Manisa beşik gibi sallanıyor. Saruhanlı ilçesinde önceki gün meydana gelen 5.1’lik depremin ardından 200’ün üzerinde artçı sarsıntı kaydedildi. Korkudan evlerine giremeyen vatandaşlar geceyi sokakta geçirdi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 29/05/2017 Pazartesi
Güncelleme: 01:44 - 29/05/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Depremde evleri yıkılan 
vatandaşlar, enkaz 
altından bazı eşyalarını 
kurtarmaya çalıştı.
Depremde evleri yıkılan vatandaşlar, enkaz altından bazı eşyalarını kurtarmaya çalıştı.

Manisa, 5.1’lik depremin ardından beşik gibi sallanmaya devam ediyor.Dün saat 05.14’te 4.4, 05.50’de 4.6, 05.52’de 4.8 ve 07.38’de 4.5 büyüklüğünde artçı sarsıntılar meydana geldi. 5.1 büyüklüğündeki depremin ardından bölgede kaydedilen artçı sarsıntı sayısı 200’ü geçti. Sarsıntılar, kentte büyük korkuya neden oldu. Bazı evlerin duvarlarında çatlaklar meydana geldi, kerpiç yapılarda ise çökme oldu. Özellikle Tiyenli ve Sazoba mahallelerinde yaşayan vatandaşlar geceyi sokaklarda geçirmek zorunda kaldı.

KIZILAY’DAN KUMANYA

Evlerine giremeyen vatandaşlar sahuru sokakta yaptı. Kızılay tarafından vatandaşlara sahurluk kumanya dağıtıldı. Depremin en çok hissedildiği Tiyenli Mahallesi’nde Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Kızılay ve İHH ekipleri çadırlar kurdu. Tiyenli Mahallesi’nde depremden etkilenenler, evlerinin yakınlarında, avlularında kurulan çadırlara yerleştirildi. Bu arada, Tiyenli Camisi’nin zarar görmesi nedeniyle AFAD tarafından mahalle meydanında çadır cami kuruldu. Çadırın içi camiden alınan halı ve diğer aksesuarlarla ibadete hazır hale getirildi. Kurulan ses sisteminin ardından ilk ezan okunarak çadır cami ibadete açıldı.


70’İN ÜZERİNDE EV HASARLI

Muhtar Reşat Doğan, “Vatandaşlar evlerinde duramıyorlar, herkes çadırda yaşamaya başladı. Şu ana kadar yapılan tespitlere göre, 70’in üzerinde hasarlı ev var.” dedi. Deprem sırasında yaşadıkları korkuyu anlatan Nevzat Doğan da sarsıntı sırasında eşinin baygınlık geçirdiğini belirtti. Doğan, “Deprem sırasında evdeydim. Korkunç bir şeydi anlatılamaz. Yaşamak lazım o korkuyu. Eşim deprem sırasında baygınlık geçirdi. Zorla dışarı çıkardık. Evimizde hasar meydana geldi. Evimizin duvarları birbirinden ayrıldı. Komşumuzun evi çöktü” diye konuştu

#Manisa
7 yıl önce