|

Manzara izlemek için çıktığı kayalıklarda mahsur kaldı

Muğla''nın Ortaca ilçesinde ormanlık alandaki kayalıklarda mahsur kalan bir şahıs, itfaiye ekiplerince kurtarıldı

İha
00:00 - 14/12/2012 Cuma
Güncelleme: 18:27 - 14/12/2012 Cuma
Yeni Şafak
Manzara izlemek için çıktığı kayalıklarda mahsur k
Manzara izlemek için çıktığı kayalıklarda mahsur k

Bir iş görüşmesi için bölgeye gelen Şahin Perincek, boş vaktini değerlendirmek için Ortaca ilçesine bağlı Eskiköy yakınlarında dolaşmaya başladı. Bölgeye yerleşmeyi düşünen genç, çevrenin nasıl göründüğünü ve manzarasının güzel olup olmadığını görmek için yüksek bir tepeye çıkıp manzara izlemek istedi.

Çıktığı tepeden kestirme yoldan aşağıya inmek isteyen şahıs, kayalıklardan inmeye cesaret edemeyince, yukarı da tırmanamadı. Bir süre yoldan gelip geçenlere sesini duyurmaya çalışan şahıs başarılı olamayınca cep telefonu ile itfaiyeye arayıp yardım istedi. Bölgeye gelen jandarma ve itfaiye ekiplerinin halat atarak kayalıklardan kurtardığı Şahin Perinçek, kendisini kurtaran itfaiye ekiplerine teşekkür etti.

Başına gelen talihsiz olayı anlatan Perinçenk, "Çıktığım yer biraz kaygandı, inmesi zor olacağı için başka bir yerden inmeyi denedim. Belli bir yere kadar indim ve tehlikeli bir yolla karşılaştım. İndiğim yerden de çıkamayınca yarım saat yoldan geçenlere sesimi duyurmaya çalıştım. Geçen motosiklet ve traktörlere ıslık çaldım, ıslık sesini duyup yavaşladılar ama beni göremedikleri için yollarına devam ettiler. Kimseye sesimi duyuramayınca telefonumla itfaiyeyi aradım. İtfaiye gelip kurtardı" diye konuştu.

11 yıl önce