|

Maskeni indir öyle gel

HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş’ın batıda barış, doğuda terör sözcülüğü yaptığını söyleyen Başbakan Davutoğlu, “Kardeşin dağda ne yapıyor? Neden inip barış için çalışmıyor? Niye 6-7 Ekim’de insanları sokaklara çıkardın? Böyle ikiyüzlülük olmaz. Maskeni indir. Karşımıza öyle çık” diye seslendi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 10/05/2015 الأحد
Güncelleme: 20:13 - 10/05/2015 الأحد
Yeni Şafak

Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin seçim programı kapsamında dün Hatay ve Mersin mitinglerinde meydanları hınca hınç dolduran vatandaşlara hitap etti. 7 Haziran'da başarısız olan liderleri istifaya çağıran Davutoğlu, özetle şunları söyledi: Etrafımızda bir ateş çemberi var. Kardeş kardeşi kırıyor. Herkes bir zalimden kaçabilmek için sığınacak diyar arıyor. Bir ülke var ki demokrasisiyle ayakta, birliğiyle, beraberliğiyle ayakta. O ülke, Türkiye Cumhuriyeti Devleti.



HATAY İNSANLIK DERSİ VERDİ


Bu topraklar merhamet toprağıdır, bu topraklarda biz hiçbir zaman zulme izin vermedik, vermeyeceğiz. Kapımıza geleni kapıda bırakmayız. Sayın Kılıçdaroğlu, dedi ki 'Bu Suriyelileri geri göndereceğiz.' Hataylılar tarihimizin onurunu siz kurtardınız. Siz, insanlık dersi verdiniz hem zalim Esed'e hem dünyaya insanlık dersi verdiniz, şimdi de Kılıçdaroğlu'na insanlık dersi vermeye var mısınız? Bir tek Türkmen dahi teslim edilmeyecek, bağrımıza basacağız.



BU KADAR PALAVRA OLUR MU


CHP Genel Sekreteri, 'Türkiye 48 saat içinde Suriye'ye girecek' dedi. Bu kadar palavra olur mu. Bu CHP genel sekreterinin demesi ne kadar palavraysa Kılıçdaroğlu'nun asgari ücreti de o kadar palavra. 2 günde attığı palavra boşa çıktı. 48 saat versek memleketi batırır. 'Bana 4 yıl verin yeter' diyor. Aslında 'bana 4 yıl verin hazineyi tüketeyim ondan sonra çekip gideceğim' diyor.



ZALİMLE DOST OLUR MUYUZ?


Kılıçdaroğlı soruyor 'İsrail'de neden büyükelçiliğimiz yok'. Çünkü İsrail askerleri postalları ile Mescid-i Aksa'ya giriyor, Mavi Marmara'da 9 şehidimiz var, Gazze'de çocukları öldürüyor. Biz Kudus'ü işgal eden, Mescid-i Akasa'yı işgal edenlerle dost olur muyuz? Kendi halkına kimyasal kullanan bir zalimle dost olur muyuz.



ESED'E ŞARKI YAZAN LİSTE BAŞI


CHP'nin Hatay'daki liste başı Esed'e şarkı yazan bir adam. Hatay'ı kendi toprakları gibi gösteren Esed zalimine şarkı yazanlar onun yanına gitsinler. Hatay bizim namusumuzdur. Kimseye meydanı bırakmayız.



MEYDAN OKUYORUM


Hatay'dan meydan okuyorum. Demirtaş, Kılıçdaroğlu, Bahçeli ben hazırım, seçimi kaybedersek 8 Haziran günü bırakacağım. Siz bırakmaya hazır mısınız koltukları? Bırakmazlar çünkü onlar o koltuklardan nemalanıyorlar. Bahçeli 12 seçim kaybetti, hala yerinde. Kılıçdaroğlu 5 seçim kaybetti ama yerinde. Son günlerde çok konuşan Demirtaş kazanamadıklarında istifa edeceğini söylüyor mu?



DEMİRTAŞ'A 3 SORU


Bazı sorular soruyorum Demirtaş'a. Burada Mersin'de Kürtler, Yörükler, Araplar barış içinde yaşıyor. Buraları karıştırmayın. Doğuyu, güneydoğuyu karıştırmayın. İlk sorum şudur. Senin kardeşin dağda ne yapıyor? Neden inmiyor barış için çalışmıyor? Yine soruyorum. Niye 6-7 Ekim olaylarında doğu ve güneydoğudaki kardeşlerimizi acı içinde inletecek şekilde sokaklara çıkardın insanları? Yasin Börü diye 16 yaşındaki civan gibi bir delikanlıyı 4. kattan atanları neden lanetlemedin? Batıda barış sözcülüğü, doğuda terör sözcülüğü yapma. Böyle iki yüzlülük olmaz. Maskeni indir. Karşımıza öyle çık.




ASLI YOK YAYLASI GİBİ


Kılıçdaroğlu "Bana bir 4 yıl verin başka bir şey istemiyorum" diyor. Kılıçdaroğlu'nun o dediği şeyler aslı yok yaylası. (Bir Silifke türküsünün sözleri)



CHP'NİN REKLAMI NE OLDU


Milletçe alkışlama falan. Durdu o kampanya. Amerika'dan gelen o reklamcıya ne kadar para verdi. Bir daha bahis açılmadı. Nereye gitti bu CHP'nin paraları.



Mersin'den Girne'ye tünel


Başbakan Davutoğlu, Mersin mitinginde bölge için planlanan proje çalışmalarıyla ilgili şu değerlendirmeleri yaptı:


- Bir, Çukurova Havalimanı; en kısa sürede tamamlanacak. İki, Mersin-Antalya karayolu; en kısa sürede tamamlanacak. Toplam 427 kilometre. 60 kilometre kadar bir yer kaldı. Bu hatta 27 tünel açıyoruz. Mersin'i Antalya'ya bağlayacağız.


- Hızlı tren Karaman'a geldi. Oradan Mersin'e gelecek. Mersin'den Adana'ya, Adana'dan Gaziantep'e, Şanlıurfa'ya, Habur'a gidecek.


- Yine Erdemli-Silifke-Taşucu ile Silifke-Mut bölünmüş yollarını da yapıyoruz..


- Mersin'i hem havalimanı hem de demiryolu şehri haline getireceğiz. Ayrıca inşallah Akdeniz'in en büyük konteyner limanlarından birini de Mersin'e kuruyoruz. Mersin, Akdeniz'in en önemli 10 limanından biri. Akdeniz'in en önemli 5 limanından biri olacak.


- Mersin'den Girne'ye bir başka yol bağlıyoruz, denizin altından tünellerle borularla Anadolu'nun suyunu Kıbrıs'a götürüyoruz.


- Tarsus'a da bir üniversite kazandırıyoruz.


- Yenice'de lojistik merkezini hayata geçiriyoruz.


- Bin 250 yataklı Mersin Şehir Hastanesini inşa ediyoruz. Anamur'a, Mut'a, Gülnar'a da hastane yapıyoruz.



Alışveriş molası


*Hatay Havaalimanı'ndan miting meydanına doğru ilerlerken seçim otobüsünü durduran Davutoğlu, eşi Sare Davutoğlu ile birlikte yol kenarında domates ve salatalık satan satıcıdan alışveriş yaptı. Davutoğlu, “Bunlar güzel domatesler buranın yerli domatesleri" diyerek domates ve salatalıkların tümünü satın aldı.


*Mitingin gerçekleştiği İtfaiye Meydanı'na doğru ilerleyen Davutoğlu yol kenarındaki çocukara oyuncak hediye etti.


*Yol kenarlarında koridor oluşturan vatandaşlar Davutoğlu'nu el sallayarak karşıladı, video ve fotoğraf çekti. Yol boyunca sevgi gösterisi ile karşılandı.


*Evlerin balkonlarından kendisine sevgi gösteren halkı tek tek selamladı.


*Muhalefeti yuhalamak iseyen vatandaşlara 'yuhalamayalım' uyarısında bulundu.


*7 Haziran'da en az yüzde 55 destek istedi.



#Ahmet Davutoğlu
#seçimler
#chp
#kılıçdaroğlu
٪d سنوات قبل