|

Mason Derneği'nin Kasım Gülek komedisi

'Hür ve Kabul Edilmiş Masonlar Derneği' Yeni Şafak'ın haberine ilişkin yaptığı açıklama ile komik duruma düştü. Temel ilkesi gizlilik olan dernekten yapılan açıklamada bir çok yayında uluslar arası masonik örgütlerle bağlantılı olduğu belirtilen Kasım Gülek'in mason olduğuna ilişkin kayıt bulanamadığı belirtildi.

Yeni Şafak
23:50 - 30/03/2015 Pazartesi
Güncelleme: 21:02 - 30/03/2015 Pazartesi
Yeni Şafak

Yeni Şafak'ın haberi paralel yapıya yakın yayın organları ve sivil toplum kuruluşları panikletti. Bir yandan karalama kampanyasına girişen paralel yapı, diğer yandan da mason örgütlerini açıklama yapmaya zorladı.



Açıklama ise akşam saatlerinde geldi. Temel ilkesi gizlilik olan ve kabul ettiği üyelere gizlilik yemini ettiren 'Hür ve Kabul Edilmiş Masonlar Derneği' Gülen'in mason olmadığını iddia etti.



Açıklamanın asıl bomba tarafı ise derneğin Kasım Gülek'le ilgili iddiası oldu. Dernek sadece Türkiye değil uluslar arası masonik örgütlere yakınlığı birçok yayında ifade edilen Gülek'in de 'mason' olmadığını iddia etti. Açıklamada "Kayıtlarımız üzerinde yaptığımız araştırmaya göre merhum Kasım Gülek de hiçbir zaman derneğimizin üyesi olmamıştır" denildi.



Hür ve Kabul Edilmiş Masonlar Derneği'nin sayfasında yer alan ifadeler, bugünkü açıklama ile çelişiyor İBRAHİM CAN 2015-03-30T23:58:18.9834090+03:00 Hür ve Kabul Edilmiş Masonlar Derneği'nin sayfasında yer alan ifadeler, bugünkü açıklama ile çelişiyor



Öte yandan, derneğin ana sayfasında yer alan ifadeler, yapılan basın açıklaması ile çelişiyor: Derneğimiz, üyelerine Mason olduklarını açıklamaları ya da gizlemeleri için baskı yapmaz. Onları kendi akıl ve vicdanlarıyla baş başa bırakır. Buna göre, her üyenin, Mason olduğunu açıklama hürriyeti ve yetkisi vardır. Ancak bir Mason, başka bir üyenin Mason olduğu yolunda bir açıklama yapma yetkisini kendinde görmez.

#Fethullah Gülen
#Gülen'in Masonluk belgeleri
#Hür ve Kabul Edilmiş Masonlar Derneği
9 yıl önce