|

Mavi Marmara baskının kitabı çıkıyor

Filistin'e yardım götüren Mavi Marmara gemisinde bulunan Gazeteci Şefik Dinç'in, yaşadıklarını, tanık olduklarını yazdığı 'Kanlı Mavi Marmara' aldı kitap Salı günü okuyucuyla buluşacak. Kitapta Dinç'in yaşadıkları ve yorumlarının yanısıra, hiç yayınlamamış fotoğraflar da yer alıyor.

İha
00:00 - 31/07/2010 Cumartesi
Güncelleme: 16:31 - 31/07/2010 Cumartesi
Yeni Şafak
Mavi Marmara baskının kitabı çıkıyor
Mavi Marmara baskının kitabı çıkıyor

"Yükümüz İnsani Yardım, Rotamız Filistin" sloganıyla yola çıkan ve 31 Mayıs sabahı İsrail'in düzenlediği operasyonla durdurulan yardım filosundaki yolcu gemisi Mavi Marmara'da 9 kişi hayatını kaybetmiş, 50'den fazla kişi de yaralanmıştı. Mavi Marmara gemisinde bulunan Habertürk Muhabiri Şefik Dinç, İsrail askerlerinin mermi yağdırdığı gemiden hem sağ kurtulmayı başarmış, hem de çektiği fotoğrafları İstanbul'a getirebilmeyi başarmıştı.

Şefik Dinç, yolculuğun başladığı ilk andan İstanbul'a gelişine kadar, yaşadıklarını ve tanık olduklarını 'Kanlı Mavi Marmara' adıyla kitaplaştırdı. Kitapta İsrail askerlerinin düzenlediği operasyonu tüm detaylarıyla anlatan Dinç, Mavi Marmara krizi öncesinde ve sonrasında yaşanan siyasi gelişmeleri de bir muhabir gözüyle değerlendiriyor.

Fotoğrafları nasıl kurtarmayı başardığını anlatan Dinç, yolculuk boyunca çektiği bazı fotoğraflarının yanı sıra operasyonun tüm anlarının yer aldığı fotoğraf karelerine de kitapta yer verdi. Kalkedon yayınlarından çıkan ve 130 sayfadan oluşan 'Kanlı Mavi Marmara' adlı kitap 3 Ağustos Salı günü tüm kitapçılarda 10 TL fiyatla satışa çıkacak.

14 yıl önce