|

Mazlum Suriyelilere Zaman da savaş açtı

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun ülkelerine gönderme ve yapılan yardımları kesme tehdidinde bulunduğu Suriyeli savaş mağdurlarına paralel medyanın amiral gemisi Zaman da savaş açtı. Bursa'da orman arazisinde yapılaşmaya gittikleri gerekçesi ile mahkeme kararı ile "evlerinizi boşaltın" tebligatı gelen vatandaşların yetkililere yaptıkları çağrıyı çarpıtarak haberleştiren Zaman gazetesi ülkemize sığınan Suriyelileri hedef gösterdi.

Yeni Şafak
12:25 - 4/05/2015 Pazartesi
Güncelleme: 12:44 - 4/05/2015 Pazartesi
Yeni Şafak

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun mitinglerinde söylediği "Suriyelileri geri göndereceğiz" söylemine Paralel Yapının yayın organı Zaman gazetesinden de destek geldi. Zaman'ın "Vatandaş isyan etti: Suriyelilere yer veriyorlar, bizi 30 yıllık evlerimizden çıkarıyorlar" başlığıyla yayınlanan haberi, 2008 yılında başlayan bir meseleyi Suriyeliler üzerinden vererek, CHP'nin ırkçı söylemine katkı sağladı.





Bursa Orman Bölge Müdürlüğü tarafındanYıldırım ilçesindeki Yiğitler Mahallesi'nde oturan 281 aile, orman arazisini işgal ettikleri gerekçesiyle 2008 yılında mahkemeye verildi. Mahkeme 2011 yılında mahalle sakinlerinin haksız olduğuna hükmetti. Cemaatin yayın organı Zaman ise, 2008 yılında başlayan bu davayı bugün, Suriyeliler üzerinden vermesi tepki topladı. Çünkü, 2008 yılında, ne Suriye'de savaş vardı, ne de Türkiye'de savaştan kaçmak durumunda kalan Suriyeliler.



Zaman'ın haberinde dikkat çeken bir diğer nokta ise, haberin başlığında geçen "Suriyelilere yer veriyorlar" ifadesini, vatandaşın ağzından vermesine rağmen, haberin içeriğinde yer alan videoda vatandaşın böyle bir ifade kullanmamış olması.




#zaman
#cemaat yayın organı
#zaman suriyeliler
9 yıl önce