|

MEB kadroları cemaate çalıştı

Milli Eğitim'deki paralel bürokratlar, Türkiye’nin yurtdışındaki okullarından çok cemaatin okullarına hizmet etmiş. Bakanlığın imkanlarını cemaat okulları için kullanan bürokratlar, devlet okullarını ise harabe halinde bıraktı

Yeni Şafak ve
13:24 - 28/01/2015 Çarşamba
Güncelleme: 11:29 - 28/01/2015 Çarşamba
Yeni Şafak

17-25 Aralık darbe girişiminin ardından yurtdışında Türkiye aleyhinde karalama kampanyası yürüten Fethullah Gülen Cemaatine ait okulların yıllarca paralel yapı bürokratları tarafından korunduğu ortaya çıktı. Milli Eğitim Bakanlığı’nda görev yapan paralel yapı bürokratları, Bakanlığın yurtdışı imkanlarını Cemaatin okulları için kullandığı, Bakanlığa bağlı yurtdışında eğitim veren okulları ise harabe halinde bıraktığı tespit edildi. Türkiye aleyhinde kampanya yürüten paralel yapının okulları ile ilgili harekete geçen Hükümet, yeni yol haritasını belirledi. 


ÜÇ AŞAMALI PLAN HAZIRLANDI

Türkiye artık tüm imkanlarını Bakanlığa ait okullar için kullanacak. Yurtdışında yeni okullar açmak için çalışmalar önceki gün Bakanlar Kurulunda ele alındı. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın üç aşamalı yapılacak dediği yeni çalışmanın detayları belli oldu. Yeni Şafak’ın edindiği bilgiye göre, yurtdışındaki okullar için öncelikle fiziki şartlar düzeltilecek. Kiralık olan okullar da kendi bünyemize geçecek.


FİZİKİ ŞARTLAR İYİLEŞTİRİLECEK

Milli Eğitim Bakanlığı, kendi bünyesinde 16 ülkede 66 okul için gerekli çalışmayı yapmak için harekete geçti. Öncelikle kiralık olan okullar için yeni kampüs okullar inşa edilecek. Diğer yandan yurtdışında faaliyet yapan paralel yapının okullarına desteği tamamen kesen hükümet, bundan sonra devlet MEB’in yurtdışında faaliyet gösteren okulların fiziki şartlarını iyileştirecek. Kiralık olan binalar bünyeye dahil edilecek. Bununla ilgili yapılacak okullar ise o ülkenin yöresel mimarisine uygun olarak yapılacak.


Devlet okulları kirada

MEB’de 17 Aralık’tan önce bulunan paralel yapıya yakın görevliler yurtdışında MEB okullarının birçok fiziki ihtiyacı varken paralel yapının okullarına para aktarılıyordu. MEB’e bağlı okullarının çatısı akarken, kaloriferi yanmazken yurtdışına gönderilen paralar ile cemaat okullarına spor salonları inşa edildi. Bakanlık yurtdışında bulunan okullarının hangisi kiralık hangisinin fiziki şartlarının kötü olduğunu tespit etti. Ayrıca MEB yurtdışında birçok okulunun kiralık olduğu belirtiliyor. Şuan Yükseköğretim ve Yurtdışı Eğitim Genel Müdürlüğü okulların bulunduğu ülkelerin temsilcileri ile görüşüyor. Görüşmelerde arsa talebinde bulunuyor. Birçok ülkeden olumlu cevap aldı. Şimdi Bakanlık yurtdışında kiralık olan okulların inşaatı için çalışmalara başlayacak. 

#paralel yapı
#meb
#devlet okulu
9 yıl önce