|

Kurbanda uluslararası standart

.
00:00 - 19/09/2014 Cuma
Güncelleme: 19:26 - 19/09/2014 Cuma
Yeni Şafak
Gündem
Gündem

Kurbanlarınız Gerçek İhtiyaç Sahiplerine İlk Elden Ulaşsın

Mahmud Es'ad Coşan Vakfı, bu yıl
'Unutulanı Seç'
çağrısıyla düzenlediği dokuzuncu kurban organizasyonuyla, dünyanın farklı ülkelerinden vekâlet gönderen hayırseverlerin kurbanlarını Avustralya'daki modern tesislerde kesip Endonezyalı 'gerçek ihtiyaç sahibi yüzbinlerce aileye' her aşamasını profesyonelce yürüterek 'ilk elden' ulaştırıyor.

Kurbanın sadece bir bağış veya yardım kampanyası değil öncelikle bir ibadet olduğunun farkında olan MEC Vakfı, kurban ibadetini usulüne en uygun şekilde sizin adınıza hassasiyetle ve profesyonelce adım adım yerine getiriyor.

MEC Vakfı, kurbanlıkların Avustralya'da özenle seçilmesinden helal tescilli modern tesislerde İslami usullere göre kesilip paylara ayrılmasına, soğuk hava depolarında muhafazasından Endonezya'da yılda bir kez et yeme imkânına sahip gerçek ihtiyaç sahiplerine ilk elden ulaştırılmasına, her bir vekalet sahibinin SMS/E-POSTA ile bilgilendirilmesinden ilgili makamlara dağıtımla ilgili raporların ayrıntılı şekilde sunulmasına kadar her aşamayı hassasiyetle, titizlikle ve profesyonelce yerine getirerek
'İslam dünyasının ihtiyaç duyduğu uluslararası kurban organizasyonu standartlarını'
yükseltiyor.

Maddi menfaat ile ilgili konuların en ince ayrıntılarına kadar araştırıldığı günümüzde, dinimizin önemli ibadetlerinden birisi olan ve kişiyi Allah'a yaklaştıran kurban ibadeti için hayırseverlerin ibadet ve hijyen şartlarına riayet edilip edilmediği, söz verildiği şekilde gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaşıp ulaşmadığı ve yardımın ulaştırıldığı bölge itibariyle ne tür maddi ve manevi faydalar elde edildiğini mutlaka göz önünde bulundurmaları önem taşıyor.

MEC Vakfı'nın aşama aşama neyi nasıl yaptığı hakkında bilgi sahibi olmak için lütfen birkaç dakikanızı ayırarak infografiği inceleyiniz.

Neden Endonezya?

Dünyanın en kalabalık Müslüman ülkesi ve aynı zamanda nüfus yoğunluğu bakımından en büyük dördüncü ülkesi, yaklaşık 250 milyonluk nüfusuyla Endonezya'dır. Güneydoğu Asya'da yer alan ve 17 bini aşkın adadan oluşan ülkede fakirlik oldukça yaygındır. Gerek sömürge döneminde, gerekse bağımsızlık sonrasında yürütülen yoğun faaliyetlerle Endonezya halkı İslamî kimliğinden, maddi ve manevi değerlerinden uzaklaştırılmaya çalışılmıştır.


MEC Vakfı'nın uluslararası kurban organizasyonu, insanî ve İslamî bir vazife olarak, uzak diyarlarda ihmal edilen kardeşlerimize hem maddi hem de manevi bakımdan destek olmayı hedefliyor.


Yoğun olarak ilgi gösterilen yerlerden ziyade, kimsenin gitmediği, gidemediği, gözden ırak yerlere ulaşılmasını ve yardım götürülmesini önemseyen MEC Vakfı, organizasyonlarının bütün aşamalarda kendi kaynaklarını kullanarak, yardımın garantili bir şekilde
'gerçek ihtiyaç sahiplerine'
(aracı bir kuruma bırakmadan) ilk elden ulaştırılmasını sağlıyor.

Kurban Fiyatları

Mahmud Es'ad Coşan Vakfı'nın bu yılki organizasyonunda küçükbaş kurban bedeli 230 Avustralya Doları (Yaklaşık 460 TL), büyükbaş hisse bedeli ise 215 Avustralya Doları (Yaklaşık 430 TL) olarak belirlenmiştir.

Detaylı bilgi ve online vekalet işlemleri için
adresini ziyaret edebilirsiniz.

10 yıl önce