|

Meclis’te karar günü

Meclis, 2014 yılını yoğun bir gündemle kapatacak. 17 Ekim’de başlayan 2015 yılı bütçe maratonu, bugün Genel Kurul’da yapılacak son konuşmalarla tamamlanacak. Ayrıca bugün sonucu merakla beklenen en önemli gelişmelerden biri de Meclis Soruşturma Komisyonu’nun 4 eski bakanla ilgili vereceği karar.

Yeni Şafak
10:34 - 22/12/2014 Pazartesi
Güncelleme: 08:36 - 22/12/2014 Pazartesi
Yeni Şafak

Meclis, 2014 yılını yoğun bir gündemle kapatacak. 17 Ekim’de başlayan 2015 yılı bütçe maratonu, bugün Genel Kurul’da yapılacak son konuşmalarla tamamlanacak. Meclis, bütçe görüşmelerinin sona ermesinin ardından, daha önce alınan karar gereği 6 Ocak’a kadar tatile girecek. Ayrıca bugün sonucu merakla beklenen en önemli gelişmelerden biri de Meclis Soruşturma Komisyonu’nun 4 eski bakanla ilgili vereceği karar. Eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, eski AB Bakanı Egemen Bağış, eski İçişleri Bakanı Muammer Güler ile eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar hakkında kurulan Komisyon, bugünkü son toplantısında eski bakanların Yüce Divan’a sevk edilip edilmemesi konusunda oylama yaparak bir karar verecek.


OYLAMA AÇIK 

15 kişiden oluşan Komisyon’da açık oylama yapılacak. Yüce Divan oylamasıyla çalışmalarını tamamlayacak olan Komisyon, daha sonra raporunu yazıp TBMM Başkanlığı’na teslim edecek. Eski bakanlarla ilgili nihai kararı ise TBMM Genel Kurulu verecek. Genel Kurul’da, eski bakanların Yüce Divan’a sevk kararı ancak üye tam sayısının salt çoğunluğunun (276) gizli oyuyla alınabiliyor. 

 
#meclis
#tbmm
#komisyon
#dört eski bakan
#yüce divan
#bütçe görüşmeleri
9 yıl önce