|

Mehmetçik'in nişancı tüfeği Türk firmadan

TSK için gerekli keskin nişancı tüfeği dürbünlerini Türk firması yapacak. Yerli firma, uluslararası rakipleri karşısında en uygun teklifi vererek ihaleyi aldı.

00:00 - 1/01/2010 Cuma
Güncelleme: 23:44 - 31/12/2009 Perşembe
Yeni Şafak
Mehmetçik'in nişancı  tüfeği Türk firmadan
Mehmetçik'in nişancı tüfeği Türk firmadan

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin ihtiyaç duyduğu askeri mühimmat malzemelerini karşılayan MKEK Genel Müdürlüğü'nün, uluslararası düzeyde ihaleye çıkardığı keskin nişancı tüfeği dürbününü bir Türk firması yapacak.

Jandarma Genel Komutanlığı için NATO standartlarına uygun olarak tedarik edilecek 110 adet keskin nişancı tüfeği dürbünü kuruma ait tesislerde üstlenici firma tarafından imal edilecek. Bu konuda MKEK Genel Müdürlüğü'nün uluslararası düzeyde açtığı ihaleyi bir Türk firmasının kazandığı öğrenildi. 6 firmanın teklif verdiği ihalede en uygun fiyatı 193 bin 210 avro ile Türk firması verdi. Programa göre, keskin nişancı tüfeği dürbünleri MKEK'nin Kırıkkale'deki silah fabrikasında üretilecek.

Öte yandan, ASELSAN ile Milli Savunma Bakanlığı arasında TSK'nın ihtiyaçları doğrultusunda 160 milyon 527 bin lira tutarında 3 tedarik sözleşmesi imzalandı.

SERİ VE STOK NUMARASI

Jandarma birimlerince birlikte hazırlanan teknik şartnameye uygun olarak tedarik edilecek keskin nişancı dürbünlerinin tamamı aynı tip marka ve modelde olacak. Dürbünlerde kullanılan metal parçalar paslanmaz ve korozyona dayanıklı malzemeden üretilecek. Kurum envanterlerine daha sağlıklı bir şekilde kayıt altına alınabilmeleri için de alınacak dürbünlerin üzerinde imalat yılı, seri numarası, NATO stok numarası (varsa) gibi gerekli olan bilgiler de yer alacak. Objektif mercek ünitesi, Oküler mercek ünitesi olacak dürbünler, 3-12 arasında değiştirilebilir büyütme oranlarına sahip olacak.


14 yıl önce