|

Mersin’deki yolsuzluk operasyonu zanlıları adliyede

Mersin'de CHP'li Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan dönemine yönelik yapılan yolsuzluk operasyonu kapsamında gözaltına alınan 35 kişi adliyeye sevk edildi. Belirttiği adreslerde bulunamayan Macit Özcan hakkında ise yakalama kararı çıkartıldı.

Yeni Şafak
11:34 - 26/03/2015 Perşembe
Güncelleme: 09:40 - 26/03/2015 Perşembe
IHA

Mersin Cumhuriyet Savcılığı'nca, 'suç işlemek amacıyla örgüt kurarak ihalelere fesat karıştırdıkları' iddiasıyla yürütülen soruşturma kapsamında, önceki dönem Mersin Büyükşehir Belediyesi ve belediyeye iş yapan müteahhitlere yönelik yapılan operasyonda, dönemin Belediye Başkan Yardımcısı Erol Ertan, Fen İşleri Daire Başkanı Abbas Sayılır, Belediye Başkanı Macit Özcan'ın oğlu İlker Özcan, kardeşleri Sacit Özcan ve Tacit Özcan, dönemin meclis üyelerinden Nuri Özdemir ile çok sayıda bürokrat ve iş adamının da aralarında bulunduğu 49 kişi gözaltına alındı. Belirttiği adreslerde bulunamayan Macit Özcan hakkında ise yakalama kararı çıkartıldı.



Mersin Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince düzenlenen eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan şüphelilerden dönemin Belediye Başkan Yardımcısı Erol Ertan ile Meclis Üyesi Nuri Özdemir'in de aralarında bulunduğu 14 kişi, Emniyet Müdürlüğü'ndeki ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.



ZANLILARA ALKIŞLARLA DESTEK VERDİLER


Aralarında Macit Özcan'ın oğlu İlker Özcan, kardeşleri Tacit ve Sacit Özcan ile bürokratlar ve müteahhitlerin de bulunduğu 35 kişi ise, Emniyet Müdürlüğü'ndeki ifadelerinin tamamlanmasının ardından bu sabah adliyeye sevk edildi. Zanlılar, 3 otobüsle getirildikleri Mersin Devlet Hastanesi'ndeki doktor kontrolü sonrası sıkı güvenlik önlemleri arasında Mersin Adliyesi'ne götürüldü. Burada toplanan bir grup, zanlıların adliyeye çıkarılışı sırasında alkışlarla tempo tutarak operasyonun siyasi olduğunu ileri sürdüler.



Soruşturma kapsamında, dönemin CHP'li Belediye Başkanı Macit Özcan ile birlikte 10 kişinin daha arandığı belirtilirken, yolsuzluk soruşturmasının Macit Özcan'ın Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığı yaptığı son 5 yıllık dönemi kapsadığı bildirildi.

#mersin
#macit özcan
#chp
9 yıl önce