|

Mert’in katiline müebbet

Kars'ta cinsel istismara uğradıktan sonra öldürülen 9 yaşındaki Mert Aydın'ın davası tek celsede sona erdi. Katil Aykut Balk, ağırlaştırılmış müebbet ve 36 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Yeni Şafak
04:00 - 25/12/2014 Perşembe
Güncelleme: 20:31 - 24/12/2014 Çarşamba
Diğer
Kars’ta geçtimiz nisan ayında kaçırıldıktan sonra cinsel istismara uğrayan 9 yaşındaki Mert Aydın’ın katili Aykut Balk, tek celsede ağırlaştırılmış müebbet ile 36 yıl hapis cezasına mahkum oldu. 

Erzurum 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın ilk duruşmasına, tutuklu sanık ile Mert’in ailesi ve yakınları da katıldı. Savunmaların ardından mütalaasını veren Cumhuriyet Savcısı Sacit Savaşçı, tüm deliller ışığında suçlamaların sabit olduğunu belirterek, sanığın cezalandırılmasını talep etti. 

Mahkeme heyeti, sanık Aykut Balk’ı, “bir suçu gizlemek veya başka bir suçun delillerini gizlemek ya da yakalanmamak amacıyla öldürme” suçlarından ağırlaştırılmış müebbet, “nitelikli cinsel istismar” suçundan 21 yıl ve “cebir, tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” suçundan da 15 yıl hapis cezasına çarptırdı. Kararı değerlendiren Mert’in dedesi Seyithan Yusufoğlu, “Adalet yerini buldu, hak ettiği cezayı aldı” dedi. 
#Kars
#Mert Aydın
#Erzurum
#Aykut Balk
9 yıl önce