|

Mert'ten acı haber

Kars'ta amcasına yemek götürmek için evden çıkan ve iki gündür haber alınamayan 9 yaşındaki Mert'ten acı haber geldi. Polisin kent merkezi dışındaki Karadağ Çöplüğü'nde bulduğu cesedin Mert'e ait olduğu anlaşıldı.

.
00:00 - 8/04/2014 Salı
Güncelleme: 20:48 - 7/04/2014 Pazartesi
Yeni Şafak
Mert'ten  acı haber
Mert'ten acı haber

İstanbul'da kaybolduktan sonra bir havuzda ölü bulunan Pamir bebeğin ardından bir dram da Kars'ta yaşandı. Amcasına yemek götürmek için evden çıkan ve 2 gündür kendisinden haber alınamayan 9 yaşındaki Mert A.'nın cesedi çöplükte bulundu. Alınan bilgiye göre, İstasyon Mahallesi'ndeki Barış Apartman'da oturan 9 yaşındaki Mert A., Faik Bey Caddesi'nde bulunan amcasının iş yerine önceki gün öğleden sonra yemek götürdü. Yemeği bıraktan sonra bir daha görülmeyen Mert'in ailesi polis merkezine giderek çocuklarının kaybolduğu ihbarında bulundu.

HER YERE İLANLAR ASILDI

Aile, kentin belirli noktalarına üzerinde çocuğun fotoğrafının ve telefon numalarının bulunduğu ilanlar astı. İhbar üzerine Kars Emniyet Müdürlüğü alarma geçti. Polis, tüm MOBESE görüntülerini didik didik etti. Çalışmalar kısa sürede sonuç verdi. Mert'in MOBESE tarafından kaydedilen son görüntüsüne ulaşıldı. Emniyet Müdürlüğü'nün basına dağıttığı görüntülerde, Mert'in Digor Pazarı mevkiinde bir adamla yürüdüğü anlar yer alıyor. Görüntüde Mert'in kimliği meçhul bu kişiyle 8 saniye yürüdüğü görülüyor. Kaybolan çocuğun amcası Mahir A., 'Digor pazarı mevkiinde uzun boylu paltolu birisiyle görülüyor. Tepki falan da yok. Epey gidip kamyonun arkasına girdikten sonra görüntü kayboluyor' dedi.

VE KORKULAN OLDU...

Aramalar aralıksız sürerken, korkulan oldu. Kars kent merkezine 5 kilometre uzaklıkta, Karadağ Çöplüğü'nün hemen yanındaki boş tabyanın içinde bir çocuk cesedi bulundu. Olay yerine çok sayıda polis, sağlık ve AFAD ekibi sevk edildi.Yapılan incelemede, cesedin kayıp Mert'e ait olduğunun belirlendi. Acı haberi alan Mert'in ailesi ve yakınları sinir krizi geçirdi. Mert'in cesedi, otopsi yapılmak üzere Kars Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Mert'in eski Kars Belediye Başkanı Nafi Ayibeoğlu'nun yeğeni olduğu bildirildi.

2 gündür kayıp olan 9 yaşındaki Mert Aydın'ın cesedi Karadağ Mahallesi'ndeki eski bir tabyanın yakınlarında bulundu. Olayın duyulması üzerine bölgeye çok sayıda polis sevk edildi. Kıyafetleri yere saçılan çocuğun cesedini teşhis eden ailesi gözyaşına boğuldu. Uzman ekipler, en ufak bir ipucuna ulaşabilmek için bölgeyi kordon altına aldı.

10 yıl önce