|

Meslekten uzaklaştırmaya sert açıklama

Enerji Mühendisleri Odası'ndan (EMO), Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'a 6 ay meslekten men cezası vermesine Mimar ve Mühendisler Grubu'ndan sert bir açıklama geldi. Açıklamada "TMMOB'un bu kararını, durumdan vazife çıkarmaya çalışan ideolojik, önyargılı ve objektif olmayan gerekçelerle alınmış, yetkisini aşan bir karar olarak değerlendiriyoruz" ifadelerine yer verildi.

14:49 - 4/03/2015 Çarşamba
Güncelleme: 15:07 - 4/03/2015 Çarşamba
Yeni Şafak

Elektrik Mühendisleri Odası, meslek etiğini ihlal ettiği gerekçesiyle, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız hakkında TMMOB Disiplin Yönetmeliği 9/b maddesine göre meslekten 6 ay men cezası kararı aldı. 


İdeolojik, önyargılı ve objektif olmayan gerekçelerle alınmış

Kararla ilgili Mimar ve Mühendisler Grubu sert bir açıklama yayımladı. Açıklamada  "TMMOB'un  bu kararını, durumdan vazife çıkarmaya çalışan ideolojik, önyargılı ve objektif olmayan gerekçelerle alınmış, yetkisini aşan bir karar olarak değerlendiriyoruz" ifadelerine yer verildi. 


Açıklamada karara dayanak teşkil eden 6235 sayılı yasanın 26. maddesi ve TMMOB Disiplin Yönetmeliğinin 9/b maddesinin kişinin doğrudan mesleğini veya o mesleğin gereği nedeniyle elde ettiği bir görevi icra ederken, mesleği kapsamında yaptığı uygulamaları içerdiğine dikkat çekildi. 


Mimar ve Mühendisler Grubu'nun açıklaması şöyle:


Oysa burada Sayın Taner Yıldız'a atfedilen suçlamalar Taner bey'in doğrudan yaptığı  Elektrik Mühendisliği veya bu mesleği gereği aldığı bir görev ile ilgili olmayıp, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı görevi kapsamındaki uygulamaları ve açıklamaları ile ilgilidir. Bakanlık kapsamındaki uygulamalarından dolayı da Sayın Bakan'ın sorumlu olduğu mercii TBMM'dir.


TMMOB'un  bu kararını, durumdan vazife çıkarmaya çalışan ideolojik, önyargılı ve objektif olmayan gerekçelerle alınmış, yetkisini aşan bir karar olarak değerlendiriyoruz. Tüm siyasi ve ideolojik görüşten meslektaşlarımızın üst meslek örgütü olan TMMOB'un benzeri ideolojik yaklaşımlarla almış olduğu karar ve yaptığı uygulamalar maalesef toplumumuzda ve meslektaşlarımız arasında, odalarımıza olan inanırlığı, saygıyı ve sahiplenmeyi zedelemektedir.


Bu vesile ile, TMMOB yönetiminden, öncelikli olarak mesleğimizin gelişimini sağlayacak ve itibarını arttıracak, meslektaşlarımızın da gerek haklarını koruyup geliştirecek gerekse mesleki bilgi ve becerilerini ilerletecek çalışmalarda bulunmalarını beklerken,  kanun koyuculardan da, TMMOB'un yapısını ve etkisini demokratik ve katılımcı bir anlayışla daha da güçlendirecek olan düzenlemeleri bir an önce hayata geçirmelerini beklemekteyiz.

#Elektrik Mühendisleri Odası
#meslek etiğini ihlal ettiği gerekçesiyle
#Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız
#TMMOB Disiplin Yönetmeliği 9/b maddesi
#Mimar ve Mühendisler Grubu
9 yıl önce