|

Meteorolojiden kuvvetli rüzgar ve buzlanma uyarısı

Cihan
00:00 - 18/03/2010 Perşembe
Güncelleme: 09:35 - 18/03/2010 Perşembe
Yeni Şafak
Meteorolojiden kuvvetli rüzgar ve buzlanma uyarısı
Meteorolojiden kuvvetli rüzgar ve buzlanma uyarısı

Meteoroloji, kuvvetli rüzgar, buzlanma ve don olayı uyarısında bulundu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, yağışlar, kıyı kesimlerde yağmur, doğu kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Hava sıcaklığı, Trakya'da 1 ila 3 derece artacak, diğer yerlerde 3 ila 5 derece azalacak. Rüzgar, genellikle kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz), zamanla Marmara'da güney güneybatı yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, Batı Akdeniz, İç ve Doğu bölgelerde kuvvetli olarak esecek. Rüzgarın, Batı Akdeniz, İç ve Doğu bölgelerde kuzeyli yönlerden kuvvetli olarak esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (doğalgaz ve soba kaynaklı zehirlenmeler, çatı uçmaları vb.) karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerekiyor. Bu gece ve yarın (Cuma) sabah saatlerinde İç Ege, İç Anadolu, Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda sıcaklıkların sıfır derecenin altında seyretmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı başta tarımsal faaliyette bulunan vatandaşlarımız olmak üzere ilgililerin tedbirli olması gerektiği kaydedildi. Bölgelere göre hava durumu ise şöyle olacak;


MARMARA:
Parçalı bulutlu geçecek.

EGE:
Parçalı bulutlu geçecek.

AKDENİZ:
Parçalı, zamanla doğu kesimleri çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Kahramanmaraş, Hatay ve Osmaniye çevreleri aralıklı sağanak yağışlı geçecek. Rüzgar, bölgenin batı kesimlerinde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40-50 km/saat) olarak esecek.

İÇ ANADOLU:
Parçalı, güney ve doğu kesimleri çok bulutlu, ilk saatlerde Konya, Kayseri, Sivas, Niğde ve Karaman çevreleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek. Rüzgar, bölgenin güney kesimlerinde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (30-40 km/saat) olarak esecek.

BATI KARADENİZ:
Parçalı bulutlu geçecek.

ORTA VE DOĞU KARADENİZ:
Parçalı ve çok bulutlu, doğusu ile Samsun ve Ordu çevreleri aralıklı yağışlı geçecek. Yağışların, kıyılarda yağmur, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Doğu Karadeniz'in yüksek ve eğimli yerlerinde çığ tehlikesine karşı dikkatli olunması gerekmektedir.

DOĞU ANADOLU:
Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde Van, Hakkari ve Şırnak çevreleri, öğle saatlerinden itibaren bölge geneli karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek. Bölgenin doğusunun yüksek ve eğimli yerlerinde çığ tehlikesine karşı dikkatli olunması gerekmektedir. Rüzgar, bölgenin batısında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden (Poyraz) kuvvetli (30-40 km/saat) olarak esecek.

GÜNEYDOĞU ANADOULU:
Parçalı zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren bölge geneli aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek.
14 yıl önce