|

Meteoroloji'den sıcak uyarı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, sıcak hava dalgası nedeniyle hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyrettiğine dikkat çekerek, güneş çarpması ve oluşması muhtemel diğer risklere karşı dikkatli olunması gerektiğine vurgu yaptı.

Cihan
00:00 - 12/07/2012 Perşembe
Güncelleme: 14:45 - 12/07/2012 Perşembe
Yeni Şafak
Meteoroloji'den sıcak uyarı
Meteoroloji'den sıcak uyarı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada Türkiye'nin halen Basra Alçak Basınç Merkezinin etkisi altında olduğu belirtilerek, "Bu nedenle bütün bölgelerimizde hava genelde az bulutlu ve açık geçerken, hava sıcaklığı yurdun güney, iç ve batı bölgelerinde mevsim normallerinin 2–5 derece üzerinde seyretmektedir. Yapılan son meteorolojik analiz ve değerlendirmelere göre hafta sonunda yurdumuzun Kuzey Afrika üzerinden gelecek sıcak hava dalgasının etkisine girmesi ve hava sıcaklığının tüm yurtta artmaya devam etmesi beklenmektedir. Hava sıcaklıklarının doğu bölgelerimizde mevsim normallerinin 2 - 5, İç ve batı bölgelerimizde ise 5 – 9 derece üzerinde gerçekleşeceği tahmin edilmektedir." denildi.

Hafta sonunda yurt genelinde yüksek hava sıcaklığı beklendiğine dikkat çekilen açıklamada, yüksek sıcaklık nedeniyle yaşanabilecek olumsuzluklara karşı, özellikle yüksek sıcaklığa karşı hassas ve kronik hastalığı olanlar, yaşlılar ve çocukların güneş ışınlarının dik geldiği 10.00–16.00 saatleri arasında, güneşte kalma süresinin en aza indirilmesi, gölgede bulunma, ağır işler ve spor yapmama, ince, açık renkli bol elbiseler giyme, şemsiye veya geniş kenarlı şapka kullanma, imkanlar ölçüsünde sık duş alma, ağır ve yağlı yiyeceklerden kaçınma ve bol su tüketme gibi koruyucu tedbirler alması gerektiği kaydedildi.

12 yıl önce