|

Bu millet modern yezitlere karşı muhafaza olundu

20:19 - 17/12/2014 Çarşamba
Güncelleme: 00:00 - 18/12/2014 Perşembe
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hazreti Mevlana’nın 741. vuslat yıldönümü dolayısıyla düzenlenen anma etkinliğine katıldı. Burada bir kouşma yapan Erdoğan, Mevlana’yı rahmetle andıktan sonra üstü örtülü olarak paralel yapıya göndermelerde bulundu. Erdoğan özetle şunları kaydetti: 

Mevlana tüm eserlerinde, en çok da maskeyle dolaşan sahte din rehberleri konusunda uyarılarda bulundu. Hasan Sabbah’tan sadece bir asır sonra yaşadı, sahte alimlerin tuzağına düşenleri gördü. 

SAHTE ALİM UYARISI 

Mevlana’nın uyarısına kulak asmayıp omaskeli alimlerden medet umanlar, onları ikballeri için, rantları için, fitne projeleri için kiralayanlar da aynı şekilde hayal kırıklığı yaşarlar. Bu aziz millet Hasan Sabbah’lara, sahte peygamberlere, sahte mehdilere, sahte evliya ve dervişlere, modern yezitlere karşı da hep muhafaza olundu. İnşallah gönül mimarlarının, erenlerin, aşk ustalarının, hamurunu yoğurduğu bu millet ve medeniyet, onu bozmaya ve bulandırmaya çalışan tüm hasımlarına karşı da hep uyanık olacak, hep Mevlana’nın izinden yürüyecektir.

Gerginliğe Şeb-i Arus arası

Şeb-i Arus törenine Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Emine Erdoğan’ın yanı sıra Başbakan Davutoğlu ile eşi Sare Davutoğlu ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu da katıldı. Bazı yabancı devlet adamları da törende hazır bulundu. Davutoğlu protokoldeki yerini aldıktan kısa bir süre sonra Kılıçdaroğlu salona geldi. Davutoğlu yerinden kalkarak Kılıçdaroğlu’nun yanına giderek tokalaştı ve bir süre ayakta sohbet etti. Daha sonra salona Erdoğan geldi. Davutoğlu ve misafirlerle tokalaşan Erdoğan Kılıçdaroğlu’nun bulunduğu protokol üyelerine eliyle selam verdi. Törende protokolden sadece Cumhurbaşkanı konuştu.

#cumhurbaşkanı
#erdoğan
#mevlana
9 yıl önce