|

MHP'lilerin yüzde 70'inin eşleri partimize oy vermiyor

MHP Genel Başkan Yardımcısı Osman Çakır MHP'li erkekleri eleştirerek, “Bizim beyler evde efeleniyor. Hanım da sandıkta intikamını alıyor, başka partiye oy veriyor” dedi.

Aa
00:00 - 17/01/2011 Pazartesi
Güncelleme: 01:20 - 17/01/2011 Pazartesi
Yeni Şafak
MHP'lilerin yüzde 70'inin eşleri partimize oy verm
MHP'lilerin yüzde 70'inin eşleri partimize oy verm

MHP Genel Başkan Yardımcısı Osman Çakır, 'Partililerimizin yüzde 70'inin eşi maalesef partimize oy vermiyor' dedi. Töre Düğün Salonu'nda partisinin il istişare toplantısı öncesinde konuşan Çakır, toplumun yüzde 50'sini oluşturan kadınlara MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin çok önem verdiğini söyledi.

Kendisinin parti genel merkezinde araştırma, strateji ve geliştirme biriminin başkanı olduğunu anımsatan Çakır, şunları söyledi:

'Burada yapmış olduğumuz çalışmalar şunu gösteriyor. Partililerimizin yüzde 70'inin eşi maalesef partimize oy vermiyor. En son seçimlerde ortalama 6 milyon aldık. Bu oyların 3 milyonu erkek 3 mil-yonu kadın değil. 4 milyon 200 bini erkek, diğeri kadın. Bu ne demek? Bize oy verenlerin çoğu bekar ya da eşler oy vermiyor. Bizim bayanlarımızda da şöyle bir şey var; bizim beyler eve gidiyor efeleniyor, küfeleniyor hanımı kızdırıyor. Hanım da diyor 'Sen misin böyle yapan' sandıkta intikamını alıyor. Bu söylediklerim tahmini değil araştırmaların sonucu.'

13 yıl önce